*Nettavisen* Sport.

Nå selger Ferguson sin egen vinsamling

SELGER VINSAMLINGA: Alex Ferguson auksjonerer bort 5000 flasker vin. Foto: Brian Lawless (Pa Photos)

Skottens flasker kan bli dine.

16.04.14 17:08

Alex Ferguson har bestemt seg for å auksjonere bort sin egen vinsamling, skriver Manchester Evening News.

Den 72 år gamle managerlegenden skal ha en samling på rundt 5000 flasker, og verdien skal være på rundt 30 millioner norske kroner, ifølge avisen.

Sir Alex skal ha en forkjærlighet for rødvin, og samlingen begynte han på i starten av sin karriere som manager for Manchester United. Han mente det ville fungere som en kjærkommen distraksjon fra presset fotballen førte med seg.

Samlingen skal inneholde flasker hva hvert eneste år i Fergusons United-karriere, altså fra 1986 til 2013.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL SALGS: Her viser ansatte på Christie's auksjonshus frem en flaske av Petrus 1988" og en signert Champions League-drakt fra 1999. Foto: Luke Macgregor (Reuters)

Mange av flaskene skal stamme fra 1999, året der United vant den berømte trippelen, altså Premier League, FA-cupen og Champions League samme sesong. Ole Gunnar Solskjær ble som kjent matchvinner i Champions League-finalen det året.

Fergusons interesse for vin begynte i Montpellier i Frankrike i 1991, da Ferguson drakk en flaske Château d’Yquem til lunsj.

- Vinsamlingen ga meg balanse i livet og hjalp meg med å fullføre oppgavene som krevdes av meg som Manchester United-manager, sier Ferguson.

David Elswood er sjef for auksjonshuset som har fått æren av å selge Fergusons samling. Han har følgende kommentar:

- Det er imponerende å se at han er like god til å plukke god vin som han var til å plukke gode spillere.

Den første auksjonen tar plass i Hong Kong 24. mai, og fortsetter i London 5. juni. En online-auksjon finner sted fra 9. juni til 23. juni. Det vil også bli auksjonert bort signerte effekter fra Fergusons karriere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.