*Nettavisen* Sport.

Nå sitter den for Henning

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Henning Berg debuterer på hjemmebane som Blackburn-manager i ettermiddag og vi har god tro på seier.

10.11.12 09:45

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fortuna for Fortuna
Oddstips 2: Deportivo mot stupet
V75 Biri: Over 20 000 innspilt torsdag og fredag
Premier League: Skaderapport

Lørdagens tippekupong består av sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 900 000 kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

1. Aston Villa – Manchester United
Villa tok en etterlengtet trepoenger borte mot Sunderland sist og skaffet seg en luke på fire poeng ned til nedrykkssonen. Eric Lichaj soner karantene, mens Joe Bennett, Chris Herd og Richard Dunne betegnes som usikre. Darren Bent og Charles N'Zogbia rekker trolig ikke kampen. Villa står med 1-2-1 på fire spilte hjemmekamper.

United har full pott på de siste fire kampene og har kapret tabelledelsen. Sikret seieren i Champions League-gruppe H med 3-1 over Braga i midtuken. Nani, Shinji Kagawa, Phil Jones og Nemanja Vidic er ute for bortelaget, og Jonny Evans er tvilsom. Solide 4-0-1 på bortebane.

Det står 0-3-1 på de fire siste tilsvarende på Villa Park og kanskje kan hjemmelaget være i stand til å knipe ett poeng. UB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Arsenal – Fulham
Arsenal fikk en mann utvist i oppgjøret mot Manchester United forrige helg og tapte til slutt 1-2. Ligger dermed på sjuendeplass, ni poeng bak teten. Ledet 2-0 borte mot Schalke i midtuken, men CL-oppgjøret endte 2-2. Ligger dermed fortsatt på andreplass, ett poeng bak Schalke og ett poeng foran Olympiakos. Arsenal står med 2-1-1 hjemme på Emirates denne sesongen. Keeper Wojciech Szczesny, Aaron Ramsey og Alex Oxlade-Chamberlain betegnes som usikre, men Gervinho, Kieran Gibbs, Abou Diaby og Tomas Rosicky er fortsatt ute. Jack Wilshere soner karantene.

Fulham har spilt uavgjort i tre av de siste fire i serien og har tatt like mange poeng som dagens motstander. Simon Davieser fortsatt skadet, og Mahamadou Diarra er 50/50 til dette oppgjøret. Fulham tok et heldig poeng hjemme mot Everton sist helg (2-2). Ligger på 8. plass på tabellen med samme poengsum som Arsenal. Tar som vanlig flesteparten av poengene hjemme på Craven Cottage (3-1-1). Borte er det blitt mer moderate (1-2-2).

2-2-0 på de fire siste tilsvarende. Arsenal har ikke imponert på slutten og Fulham er i stand til å kinpe poeng også denne gangen. HU.

3. Everton – Sunderland
Everton spilte 2-2 borte mot Fulham i helgen og ligger på en fin fjerdeplass. Darren Gibson er trolig eneste fravær. Har slitt litt med å avgjøre kamper til sin fordel og står med 4-5-1 totalt og 2-2-0 hjemme på Goodison Park.

Sunderland skuffet med 0-1 hjemme mot Aston Villa sist og har bare scoret ett mål på de siste fem kampene i serie og cup. Selv med toppet lag røk også laget 0-1 hjemme for Middlesbrough i ligacupen. Ligger på en utsatt 16. plass. James McFadden og Titus Bramble betegnes som usikre, mens Wes Brown nok en gang er ute.

3-0, 2-0, 2-0 og 4-0 er resultatene fra de fire siste tilsvarende på Goodison Park. Vi tror på topp sjanse for hjemmelaget igjen. H.

Sportspills travredaksjon har spilt inn over 20 000 kroner torsdag og fredag. Kjøp en en våre ekspertkuponger til lørdagens V75 på Biri i spillboksen under

HTML EMBED

4. Stoke – QPR
Stoke tapte 0-1 for Norwich forrige runde. Har ikke bedre enn 1-2-3 på de siste 6 kampene og har falt ned til 15. plass. Mamady Sidibe og Marc Wilson er ute, og Michael Owen er høyst tvilsom.

QPR spilte 1-1 hjemme mot Reading sist og har ennå ikke vunnet en seriekamp denne sesongen (0-4-6). Stephane Mbia er ute med karantene, mens Andy Johnson og Fabio er skadet. Kaptein Ji-Sung Park er usikker.

To lag som ikke får det til å flyte her altså, men Stoke er uten hjemmetap (1-3-0), det er nok ikke lenge til Mark Hughes dager er talte i QPR som har meget svake 0-1-4 på botebane. Tony Pulis menn får vår klare tillit her. H.

5. Reading – Norwich

Reading er ett av to lag som har til gode å vinne en seriekamp denne sesongen (0-5-4). Som så ofte i høst ble det uavgjort forrige runde (borte mot QPR). Førstekeeper Alex McCarthy er ute med skade. Jem Karacan og Danny Guthrie er heller ikke klare, men Noel Hunt er tilbake.

Det har løsnet bra for Norwich de siste to-tre ukene. På fire siste i serie og cup er det blitt 3-1-0, og kanarifuglene har klatret til 14. plass. Forsvareren Russell Martin testes før kampstart. Også noe usikkerhet rundt Michael Turner og Javier Garrido, men det ser ut til at de rekker kampen. Innlånte Harry Kane er ute til jul.

To lag som er klart forbedret dette, men å stole på lag (Reading) som ikke vinner fotballkamper blir man ikke rik av. Norwich er istand til å ta alle poengene og her må alle tegn med. HUB.

6. Wigan – West Bromwich
Wigan slo til med en sterk og svært fortjent borteseier over Tottenham forrige helg og vant også runden før mot West Ham. Ligger på 13. plass med 11 poeng på 10 kamper. Sannsynligheten for å se midtbanespilleren James McArthur fra start betegnes som 50 prosent. Ryo Miyaichi og Albert Crusat er ute. Det er ikke godt å vite hva Wigan-manager Martinez er laget av, men å trene fotballlag det kan han.

West Bromwich slo Southampton 2-0 forrige runde og ligger på en flott 5. plass. Ben Foster er usikker, noe som betyr at det er en viss mulighet for at Boaz Myhill får sin første kamp mellom stengene på 21 måneder. Viktige James Morrison ser ut til å bli klar.

1-2-2 er Wigans tall på hjemmebane, mens WBA står med 0-2-2 borte. Er det mulig at Wigan kan ta si tredje strake seier? Det er det naturligvis, men poengdeling er neppe langt unna. HU.

7. Southampton – Swansea
Southampton har bare tatt ett poeng på de siste fem kampene og ligger sist på tabellen. Backen Frazer Richardson er snart tilbake, men denne kampen kommer trolig for tidlig. Ellers ingen fravær. Southampton har med 28 baklengsmål suverente fleste i Premier League og har ikke gått av banen med færre enn to baklensgmål i noen kamper denne sesongen. 1-1-3 på hjemmebane.

Swansea klarte 1-1 mot daværende serieleder Chelsea forrige runde og slo Liverpool på bortebane i ligacupen for halvannen uke siden, men har ikke bedre enn 1-3-4 på de åtte siste i serien. Ligger på 11. plass med 12 poeng. Forsvareren Chico Flores blir neppe klar. Michel Vorm, Kyle Bartley og Neil Taylor er ute.

Dette er så nære bingo man kan komme, men Swansea er ikke noe stort bortelag og vi tror klart mest på hjemmelaget. H.

8. Cardiff – Hull
Cardiff ledet 2-0 borte mot Charlton sist, men tapte til slutt 4-5. Ble passert av både Crystal Palace og Middlesbrough og ligger nå på tredjeplass i Championship. Har tatt full pott på sesongens sju hjemmekamper. Angrepsduoen Craig Bellamy og Tommy Smith og Jordon Mutch er fortsatt ute. Nicky Maynard mister resten av sesongen.

Hull slo et reservepreget Wolverhampton i midtuken og står med full pott på de siste tre kampene. Har klatret opp til 4. plass og er bare to poeng bak serieleder Palace. Innleide David Meyler (Sunderland) starter trolig på benken. Matty Fryatt, Joe Dudgeon, Jack Hobbs og Tom Cairney er ute, og det er usikkert om Liam Rosenior, Ahmed Elmohamady og Alex Bruce blir klare.

7-0-0 på hjemmebane for Cardiff hittil, men med 2-1-5 på bortebane er det ikke vanskelig å se hvor skoen trykker. Hull har variable 3-1-3 på bortebane. Før eller siden ryker Cardiff også på hjemmebane og Hull er kapable til å vinne. HB.

9. Blackburn - Birmingham
Ett poeng er fasit for Henning Berg etter sin to første kamper som Blackburn-manager, men begge disse har vært spilt borte. Hadde tre poeng i lomma til ut på overtid borte mot Huddersfield sist helg, men måtte nøye seg med 2-2. Ligger på sjetteplass med sine 24 poeng etter 5-0-2 på hjemmebane og 1-6-1 på bortebane.

Birmingham har variert veldig og presterte å tape hjemme for Ipswich nest sist, men slo tilbake med 2-0 seier hjemme mot Bristol City tirsdag. Variable 2-2-1 på siste fem gjør at laget er på 18. plass med 19 poeng, men det er altså kun fem poeng opp til Blackburn på sjetteplass. 2-2-3 er tallene på bortebane.

Hjemmesterke Blackburn får et forholdsvis klart tips her. H.

10. Leeds - Watford
Fortsatt tungt for Leeds som røk sju minutter før slutt borte mot Burnley tirsdag og står dermed med 0-2-3 på de fem siste seriekampene. Ligger på 15. plass med 20 poeng i den meget jevne Championship-tabellen. Hjemme på Elland Road står laget med 3-2-2.

Gianfranco Zolas Watford er på plassen bak på tabellen med samme poengsum. 2-1-2 på de fem siste viser at Watford som de aller fleste i denne ligaen varierer voldsomt i resultatene. 3-0-4 på bortebane hittil.

2-2 og 0-2 i de to siste tilsvarende på Elland Road og dette ser svært så bingopreget ut. HUB.

11. Blackpool - Bolton
Etter 0-2-3 på fem seriekamper slo Blackpool tilbake med 2-0 seier borte mot Sheffield Wednesday tirsdag. Det gjorde nok godt for klubben som altså har mistet manager Ian Holloway til Crystal Palace. Ligger på 12. plass med 21 poeng etter 3-2-2 hjemme og 3-1-4 borte.

Bolton kvittet seg altså med Owen Coyle som manager etter en svak start på sesongen og den nye manageren Dougie Freedman har fått en fin start med fire poeng på to kamper. Tetlagene Cardiff og Leicester har vært motstanderne. Mange eksperter mener Bolton har det beste mannskapet i Championship, men i denne divisjonen er ikke alltid det avgjørende. Er helt nede på 17. plass med 19 poeng, ikke minst grunnet en elendig bortestatistikk (1-1-5).

Nok en svært åpen kamp dette, men ting tyder på at Bolton er på rett vei nå og da satser vi pengene på bortelaget. B.

12. Wolverhampton - Brighton
Ståle Solbakkens Wolverhampton har hatt en svært tung periode nå etter en flott start på sesongen, med kun to poeng på de fem siste seriekampene. Det har sendt laget ned på 13. plass med sine 21 poeng. 3-3-1 på hjemmebane for Wolves som har slitt med betydelige skadeproblemer den siste tiden.

Brighton har kun to poeng mer, men er oppe på 8. plass. Hadde svært middelmådige 0-4-3 på sine sju siste seriekamper, før tirsdagens overtidsseier mot Peterborough (1-0). 3-3-2 på hjemmebane og 3-2-2 er fasiten så langt.

På tide å få skuten på rett skjøl nå for Wolves, og Brighton skal være en overkommelig motstander. Men lag som sliter er farlige å stole på og vi setter på alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 10.11.2012 15:55
1. Aston Villa - Manchester Unit U B
2. Arsenal - Fulham H U
3. Everton - Sunderland H
4. Stoke - Queens Park Ran H
5. Reading - Norwich H
6. Wigan - West Bromwich H U
7. Southampton - Swansea H
8. Cardiff - Hull H B
9. Blackburn - Birmingham H
10. Leeds - Watford H U
11. Blackpool - Bolton B
12. Wolverhampton - Brighton H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 10.11.2012 15:55
1. Aston Villa - Manchester Unit U B
2. Arsenal - Fulham H U
3. Everton - Sunderland H
4. Stoke - Queens Park Ran H
5. Reading - Norwich H U B
6. Wigan - West Bromwich H U
7. Southampton - Swansea H
8. Cardiff - Hull H B
9. Blackburn - Birmingham H
10. Leeds - Watford H U B
11. Blackpool - Bolton B
12. Wolverhampton - Brighton H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.