RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Nå skal Ferguson bruke penger

Sist oppdatert:
- Vi har sett på spillere i tre-fire måneder, forteller skotten.

Manchester United satser på å investere i nye spillere tidlig denne sommeren, og sir Alex Ferguson innrømmer at prosessen er i gang for lengst.

Til tross for at United ikke har like mye å rutte med som et par av konkurrentene, håper Ferguson at han vil treffe godt med sommerens overganger.

- Forhåpentligvis vil spillerne vi henter være av den kvaliteten vi trenger. Vi er konkurransedyktige i markedet - vi er ikke Chelsea eller Manchester City når det gjelder penger, men vi er konkurransedyktige, sier Ferguson til The Telegraph.

Jakter Lewandowski
Forsøket på å hente Robert Lewandowski forrige sommer lyktes ikke, men bekjente av den polske spissen er sikre på at United vil gjøre et framstøt i slutten av måneden. Dette til tross for at Dortmund vil beholde ham ut kontraktstiden og stadige rykter om en overgang til Bayern.

- Vi har gjort en del arbeid når det gjelder rekruttering de siste tre-fire månedene. Vi har funnet spillerne vi tror kan gjøre oss bedre og holde oss på det nivået vi er i dag, sier Ferguson.

Det er ventet at Anderson og Nani blir solgt, mens Paul Scholes trolig legger opp. Med usikkerheten rundt Wayne Rooneys framtid, er Lewandowski neppe den eneste spilleren i Fergusons kikkert.

Wilfried Zaha er allerede klar for klubben, mens Portos offensive midtbanespiller James Rodriguez tidligere har vært i Fergusons søkelys. Gareth Bale kan også bli aktuell hvis Tottenham ikke kvalifiserer seg til Champions League.

Generasjonsskifte
Leighton Baines skal også være et navn som United-sjefen har hatt på blokka en stund. Ferguson er klar på at seriemesterne må satse kvalitet framfor kvantitet.

- Du må se på strukturen i klubben, med tanke på antallet spillere vi har under 23 år. David de Gea, Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Alex Buttner, Nick Powell, Tom Cleverley og Danny Welbeck.

- Shinji Kagawa og Javier Hernández er 24. Jonny Evans er 25 og Wayne Rooney nærmer seg toppen med sine 27.

Han er helt klar på at disse spillerne skal være grunnmuren i United når de eldre, rutinerte spillerne legger opp.

- Spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Rio Ferdinand går kanskje mot slutten av karrierene sine, men disse unge spillerne er grunnlaget vårt for de neste fem-seks årene.

Manchester er allerede seriemester i Premier League når tre serierunder gjenstår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere