RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MATCHVINNER: Pål André Helland scoret begge målene i 2-1-seieren over Vålerenga.
MATCHVINNER: Pål André Helland scoret begge målene i 2-1-seieren over Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

«Nå skal ikke jeg kaste Aserbajdsjan under noen buss, men jeg er bedre enn backen deres»

Pål André Helland er klar for å landslagsdebutere.

VÅLERENGA - ROSENBORG 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lørdag scoret Pål André Helland begge Rosenborgs mål i 2-1-seieren over Vålerenga på Ullevaal Stadion.

To dager senere, på mandag, tar Norge imot Sverige til privatlandskamp på Ullevaal, mens Aserbajdsjan står på motsatt side ytterligere fire dager senere, på fredag. Da er det EM-kvalik. Da er det alvor.

Og Pål André Helland, som fortsatt ikke har debutert for det norske A-landslaget, er mer enn klar til å yte sine tjenester.

- Ferdigheter de andre ikke har

- Det er veldig ærerikt som fotballspiller å få representere landet sitt, så jeg håper jeg får muligheten til det, sier Helland til Nettavisen etter tomålsshowet på Ullevaal på lørdag.

Mot Vålerenga scoret Helland to ganger på fire minutter, og begge målene var noen lekkerbiskener - med en lobb over VIF-keeper Michael Langer ved begge anledninger.

- Det blir ikke lett for Høgmo å ignorere deg nå?

- Nei, jeg har noen ferdigheter som kanskje ikke så mange har i troppen, så hvis Per-Mathias føler at han skal ha en spillertype som meg, så tror jeg at jeg ligger godt an, svarer Helland.

Mot Vålerenga ble Helland satt opp imot unggutten Ivan Näsberg på Vålerengas venstreback. VIF-trener Kjetil Rekdal forklarer etter kampen at Näsberg spilte godt sist gang han fikk sjansen mot Helland og Rosenborg, og fortjente en ny sjanse.

Det ga Helland motivasjon.

- 100 prosent sikker

- Jeg fikk høre rett før kampstart at han hadde satt inn en som visstnok «kledde av meg» i fjor. Så jeg måtte bare snøre igjen klærne så han ikke stakk av med plaggene, gliser trønderen, som mener at det var dårlig taktikk av Rekdal å fyre ham opp før kamp.

- Jeg er hundre prosent sikker på at jeg er bedre enn backen jeg spiller mot, så jeg trenger ikke mer fyring enn det.

- Du mener alltid at du er bedre enn backen du møter?

- Ja.

- Gjelder det på landslaget også?

- Ja. Nå skal ikke jeg kaste Aserbajdsjan under noen buss, men venstrebacken i Aserbajdsjan er ikke mye bedre enn de beste backene i Tippeligaen, for eksempel Per Egil Flo i Molde. Det er en av mine styrker; jeg er 100 prosent sikker på at jeg er bedre enn backen jeg møter. Hvis jeg ikke har den innstillingen kan jeg bare drite i å spille.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

INTERVJUES: Pål André Helland og Kåre Ingebrigtsen i mixed zone etter kamp.

Enighet i mixed zone

I mixed zone etter kampen er de fleste enige om at Helland kan gå rett inn på et landslag han fortsatt ikke har debutert for, og være toneangivende der.

- Ja, sier en ellers skuffet VIF-trener Kjetil Rekdal, om Helland og landslagsplass.

Av journalister blir Helland gratulert for det som «garantert» er plass i førsteelleveren mot Sverige og Aserbajdsjan.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er sikker i sin sak:

- Pål er en litt unorsk herremann. Han er god til å drible, har voldsomt bra fart, og ikke minst skyter han. Målet står jo fortsatt og dirrer etter det skuddet i første omgang, sier han, og sikter til Hellands frispark mot Vålerenga som traff krysstolpen.

Han har følgende råd til landslagssjef Per-Mathias Høgmo:

- Jeg ville brukt ham på kant. Jeg tror Aserbajdsjan vil ligge det lavt og gjøre det vanskelig for Norge, og jeg blir overrasket om du kommer over noen som er bedre på å skape ubalanse og ta seg forbi folk enn Pål André, sier Ingebrigtsen.

- Men nå har Per-Mathias fått den jobben, så skal jeg ta vare på min. Det er bare et lite råd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere