Nå skal Lars (24) møte Costa, Fabregas & co

Han heier på Real Madrid. Nå står Lars Krogh Gerson overfor sin største test som fotballspiller.

Han heier på Real Madrid. Nå står Lars Krogh Gerson overfor sin største test som fotballspiller.

- Det er spesielt.

10.10.14 12:31

Han heier på Real Madrid. Nå står Lars Krogh Gerson overfor sin største test som fotballspiller.

Et sjokkert Spania venter hjemme i Luxembourg by i EM-kvalifiseringen søndag. Spanjolene tapte overraskende 1-2 mot Slovakia torsdag. Ikke siden 2006 (35 kamper) hadde Spania tapt en kamp i VM- eller EM-kvalifisering.

- Det er spesielt. Veldig gøy å møte et så stort lag. Det blir en vanskelig kamp. Spania tapte overraskende sist. Det betyr at de virkelig vil vinne nå, sier Gerson til NTB.

Han har norsk mor og er barnebarn av NRK-legenden Lars-Jacob Krogh, men spiller for Luxembourgs A-landslag.

- Vi må ha flaks og gjøre en solid jobb defensivt. Jeg regner med at vi bare får en eller to sjanser. De må vi sette, sier IFK Norrköping-spilleren.

Ekstra «gira»

Luxembourg var nær poeng mot Makedonia torsdag. Et baklengsmål i siste minutt gjorde at Luxembourg tapte kampen 2-3.

- Jeg har møtt Frankrike, Italia og Portugal tidligere, men Spania blir nok det beste laget jeg har møtt. Det blir tøft, men jeg gleder meg veldig. En blir ekstra «gira», medgir den tidligere Kongsvinger-spilleren.

- Og dine arbeidsoppgaver mot Spania-stjernene?

- Jeg skal gjøre det samme som jeg pleier. Det handler om å holde tett på midtbanen og ikke gi dem rom, samt hjelpe forsvaret, sier 24-åringen.

Angrer ikke

Han angrer ikke på at han valgte farens Luxembourg fremfor Norge.

- Luxembourg ville ha meg tidlig. De tok kontakt da de arrangerte U17-EM. Da trente jeg med dem. Det gikk veldig bra. Jeg slapp til på A-landslaget som 18-åring. Jeg angrer absolutt ikke. Sjansen var mindre for at jeg ville få spille for Norge den gangen. Jeg har snart 40 A-landskamper, selv om jeg sikkert kunne fått muligheten for Norge etter hvert, sier midtbanespilleren.

Ikke for tidlig

Han har fått med seg debatten rundt Martin Ødegaard, 15-åringen som har satt Fotball-Norge på hodet.

- Nei, det er absolutt ikke for tidlig å ta ham med på landslaget. Han har vist at han er god nok i eliteserien i år. Hvorfor ikke? Er du god nok, er du gammel nok, sier Gerson.

Spania, som er regjerende europamester og som har dominert internasjonal fotball i årevis, har slitt den siste tiden. I Brasil-VM tapte laget både mot Chile og Nederland. Fire av seks siste kamper er faktisk endt med tap.

«Laget er blitt vant til å tape, på samme måte som en dårlig bokser blir vant til å treffe kanvasen», skriver avisen AS om lagets nedtur. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.