RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå slår RBK-spilleren Trine Haltvik hver gang

Foto: Dag Langerød
RBK-talentet kan mer enn å spille fotball.

SJAKHTAR DONETSK - RBK 4-1:

ELCHE (Nettavisen): Gjermund Åsen (19) har spilt 88 minutter med Tippeliga-fotball fordelt på fire kamper for Rosenborg.

I år kan det bli mer.

- Han har styrket aksjene
Under Copa del Sol-turneringen i Spania har den tidligere Strindheim-spilleren nemlig tatt nye steg. Fredag ble innsatsen så kronet med trøndernes trøstemål mot Mesterliga-laget Sjakhtar Donetsk.

Ukrainerne ledet 3-0 etter 27 minutter, etter scoring på sine tre første sjanser, men Rosenborg utliknet etter hvert banespillet og midtbanespiller Åsen headet inn 1-3-reduseringen etter et godt innlegg av høyreback Mikael Lustig i 2. omgang.

Det var hans første mål for Rosenborgs A-lag.

RBK-trener Jan Jönsson er fornøyd med stortalentet.

- Han er en klok sentral midtbanespiller, og målet var en fin måte for ham å krone innsatsen sin på her nede. Markus Henriksen har fått mye skryt, men han har fått god hjelp av de ved siden av seg og Gjermund har vært én av dem, sier svensken.

- Får Åsen spilletid i Tippeligaen i år?

- Jeg kan ikke love noe, men han har i alle fall styrket aksjene sine her nede, sier Jönsson.

- Ett mål betyr lite
Selv er 19-åringen mest opptatt av å utvikle seg som fotballspiller.

- Så jeg får ta resten som det kommer. Ett mål her betyr lite. Jeg må jobbe steinhardt på hver trening. Så får vi se hvor bra det blir, sier han.

- Bekymret for at RBK skal kjøpe nok en midtbanespiller?

- Nei. Det har jeg ikke tenkt på, en gang. Jeg må ta vare på meg selv. Tar jeg nye steg så vet jeg også at jeg kommer til å få sjansen. Så handler det om å ta den. Men jeg ser veldig lyst på dette året. Jeg liker Jan Jönssons fotball.

Darttalent?
Og uansett om det skulle bli mye eller lite spilletid for Rosenborg i 2011, så herjer han i alle fall på lørdagskveldene. I dart. Da er det nemlig ofte dueller mellom Åsen og kjæreste Katinka Haltvik mot moren Trine Haltvik og hennes samboer, Eskil Berg Andreassen.

Nettavisen ble fortalt at Åsen pleide å tape mot håndballveteranen, men det godtar ikke RBK-spilleren.

I alle fall ikke nå lenger.

- Nei, nei. Tap, sier du? De siste fem gangene vi har spilt har jeg og Katinka vunnet fire, og det er jeg som drar lasset. Jeg prikker inn 20-poengere, gliser han.

- Men du er kanskje enda bedre i fotball?

- Ja, det er jeg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere