*Nettavisen* Sport.

Nå slåss de om mer enn pokaler

Nettavisens managerspill er blitt mye enklere for nybegynnere. Start spillingen nå!

18.02.10 21:55

Torsdag kveld startet den 59. sesongen av det norske onlinespillet ManagerLeague, som Nettavisen har et samarbeid med.

ManagerLeague er et virtuelt spill der 42.000 fotballfrelste fra hele verden kjemper om cup- og seriemesterskap og heder og ære.

Nyttt system
Enkelte nye spillere har hatt problemer med å orientere seg og sette seg inn i spillet.

- Vi har fått en del feedback på at nye spillere som kommer til ManagerLeague, synes det er vanskelig, og at de ikke helt vet hvor de skal begynne. Dette har medført at frafallet av helt nye spillere har vært stort, sier daglig leder Per Baumann til Nettavisen.

Vil du prøve ManagerLeague? Meld på laget ditt her!

Trenger du hjelp for å komme i gang? Klikk her!

I forbindelse med sesongskiftet har derfor spillutvikler Christian Lassem gjort en rekke endringer som skal gjøre det lettere for nye spillere å komme i gang.

- Vi har lagt til en nytt «achievementsystem» som vi har stor tro på. Vi har lagt til over 75 utmerkelser som går fra det helt grunnleggende til det som virker uoppnåelig for spillere på alle nivåer.

Målet er at systemet skal være bra for alle lag i ManagerLeague. Nå blir det ikke bare avdelings- og ligavinnerne som får «premier», men alle lag vil bli premiert for den innsatsen de legger i. Premiene varierer, men det dreier seg om spillpenger og ulike typer utmerkelser.

- I tillegg har vi laget en helt ny opplæringsguide som skal hjelpe nye brukere i gang. Målsettingen er å redusere frafallet av nye spillere med minst 10 prosent, forteller Baumann.

Det er også gjort flere endringer i spillet før den nye sesongen. De kan du lese om her.

Slik forbereder du deg til seriestart
De neste dagene bør du bruke til å spille cuper og treningskamper. I tillegg er treningsleir viktig for at laget skal stille så godt forberedt som mulig til den nye sesongen. Det arrangeres cuper både lørdag og søndag, men husk at du bør delta i cuper der motstanderne holder omtrent det samme nivået som laget ditt – spesielt hvis du har et nystartet lag (6. divisjon i det norske ligasystemet).

Søndag 21. februar klokken 18 er det tid for treningsleir. Et tips er å legge denne til et eksotisk sted for å heve moralen i laget. Du avgjør selvsagt selv hvordan du bruker ressursene dine, men moralen er viktigere enn du kanskje tror i kampsituasjon. Husk også å ta ut ditt beste lag i startelleveren før serieåpningen mandag.

Den første ordinære treningen starter 09.00 mandag 22. februar, og den første kampen i den nye sesongen sparkes i gang kl. 15.00 samme dag.

Vil du prøve ManagerLeague? Meld på laget ditt her!

Trenger du hjelp for å komme i gang? Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.