*Nettavisen* Sport.

Nå sliter du, Jarstein

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Erik Hamrén vraket landslagskeeperen mot Brøndby. Det kan ha vært en genistrek.

19.09.08 18:56

BRØNDBY - ROSENBORG 1-2: Rune Jarstein har ikke imponert mellom stengene den siste tiden, verken for Rosenborg eller landslaget.

Rosenborgs trener Erik Hamrén tok torsdag konsekvensen av dette og plasserte Jarstein på innbytterbenken i torsdagens Uefa-cupkamp mot Brøndby i København.

Da Rosenborg sikret seg et meget godt utgangspunkt med 2-1-seier, var det derfor Alexander Lund Hansen som voktet målet.

Tigersprang
Lund Hansen takket for tilliten med en kjemperedning i sluttminuttene, da det danske hovedstadlaget presset for å få en utligning.

Den redningen kan vise seg å bli avgjørende for Rosenborgs avansement til gruppespillet i UEFA-cupen. Og den kan - og vil trolig - bidra til at landslagskeeper Jarstein befinner seg på innbytterbenken også i neste kamp.

- Jeg husker nesten ikke den redninga. Jeg fikk beskjed av kjæresten min Gøril (Snorroeggen, OL-gullvinner for håndballandslaget) at jeg bare skulle gå ut og ha det artig, og det gjorde jeg. Det var skikkelig artig, sier Lund Hansen til RBK.no.

Sapara-perle
Rosenborg fikk en knallstart på oppgjøret i København, men måtte vente til Marek Sapara foret venstrekanonen med tørt krutt en snau halvtime ut i første omgang før det ble tellende resultat.

Sapara traff godt med skuddet fra 18-19 meter og sørget for 0-1 og taushet på tribunene.

- Jeg har ikke scoret siden forrige cup-kamp, så nå var det veldig deilig å se ballen gå i mål. Men vi skapte mange sjanser, og burde scoret mer, sier Sapara til Rosenborgs hjemmeside.

- Alltid deilig

Etter pause økte Per Ciljan Skjelbred til 2-0 etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Michael Krohn-Dehli reduserte til 1-2 etter en drøy times spill, og resten av kampen var det Brøndby som førte. men flere mål ble det ikke.

Returkampen på Lerkendal spilles 2. oktober, og Rosenborg har nå et perfekt utgangspunkt.

- Det er alltid deilig å slå Brøndby, synes jeg, fremfor alt når vi spiller en slik 1.omgang som vi gjør. Da blir jeg riktig stolt, sier trener Erik Hamrén til RBK.no etter triumfen.

Misfornøyd Jarstein
Vrakingen av Rune Almenning Jarstein forklarer Hamrén slik:

- Jeg er ikke helt fornøyd med prestasjonene til Rune den siste tiden. Det beste for laget akkurat nå er at Alexander står. Han stod godt mot Breda hjemme og Viking borte blant annet, og jeg er trygg på at han vil gjøre en god jobb.

At Jarstein ikke støtter sjefens vurdering, sier seg vel nærmest selv.

- Jeg stiller meg uforstående til at jeg ble satt på benken. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ble vraket, og jeg synes ikke noe om det, sier Jarstein til VG.

Hamrén ga ifølge VG Nett umiddelbart beskjed om at Lund Hansen også står i RBK-målet mot HamKam til helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP/Scanpix

Les også: Hva skjedde med Brann?

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.