Gå til sidens hovedinnhold

Nå sliter du, van Gaal

Bayern München er bare én av gigantene som kan ryke ut av Champions League

Tirsdag og onsdag spilles både avgjørende og uinteressante oppgjør i Europas mest glamorøse fotballturnering. Med hjelp av uefa.com har Nettavisen laget denne oversikten foran kampdag seks:

LIVE: Nettavisen følger kampene fra 20.45!

Gruppevinnere:
Gruppe A: Bordeaux (13 poeng)
Gruppe D: Chelsea (13 p)
Gruppe H: Arsenal (13 p)

Allerede kvalifisert:
Gruppe B: Manchester United (10 p)
Gruppe E: Lyon og Fiorentina (12/10 p)
Gruppe G: Sevilla (10)

Allerede nummer 2:
Gruppe D: Porto (9 p)

Allerede nummer 3:
Gruppe E: Liverpool (7 p)

Sist i sin gruppe:
Gruppe A: Maccabi Haifa (0 p)
Gruppe C: Zürich (3 p)
Gruppe E: Debrecen (0 p)
Gruppe G: Rangers (0 p)

Så hva lurer vi på?

Juventus og Bayern München møtes i Torino tirsdag kveld. Vertene har åtte poeng før oppgjøret, mens det tyske storlaget halser etter med ett poeng mindre i gruppe A. Bayern München må altså vinne oppgjøret, om de skal styre unna en plass i Europaligaen.

I gruppe B kjemper CSKA Moskva og Wolfsburg om den siste plassen inn i åttendedelsfinalene. CSKA reiser til Besiktas på jakt etter tre poeng. Tyrkerne kan sikre seg plass i Europaligaen, dersom de vinner oppgjøret. På papiret har faktisk Wolfsburg en lettere oppgave, selv om Manchester United står på motsatt banehalvdel. Sir Alex Fergusons mannskap er nemlig såpass svekket av skader at det lukter sterkt av hjemmeseier på Volkswagen Arena i bilbyen.

Les også: Enda verre for United

I gruppe C trenger Marseille en stor seier mot Real Madrid (3-0 eller mer), dersom de skal avansere til neste runde. Eventuelt må de stole på at FC Zürich beseirer AC Milan i Sveits, i tillegg til å beseire spanjolene selv. Real Madrid har allerede innkassert ti poeng og står med halvannet bein i åttendedelsfinalene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gruppe D: Chelsea og Porto er allerede videre. Atlético Madrid og APOEL kjemper om en plass i Europaligaen. Spanjolene spiller hjemme mot Porto, mens kypriotene må ta den tunge turen til Stamford Bridge.

Gruppe E er som å se maling tørke. Det eneste spenningsmomentet som gjenstår er hvorvidt Lyon eller Fiorentina ender opp som gruppevinnere. Liverpool avanserer uansett til Europaligaen og Debrecen ender sist.

Gruppe F er blant de mest interessante. Selveste Barcelona kan fortsatt ryke ut av Champions League, til tross for at de har skrapet sammen åtte poeng. Bak følger nemlig både Internazionale og Rubin Kazan med sine seks poeng, mens Dinamo Kiev har fem.

Barcelona sikrer gruppeseieren med triumf i Kiev. Det eneste katalanerne trenger å bekymre seg for er å unngå 0-2-tap eller verre. Kombinert med resultatet og at det blir en vinner i oppgjøret Inter-Rubin Kazan, er nemlig det eneste scenariet som kan sende de regjerende mesterne ut av turneringen.

Dersom Inter-Rubin ender 2-2 eller mer (for eksempel 3-3) går russerne videre sammen med Barcelona, mens italienerne går videre med 0-0.

Gruppe G:Sevilla er allerede videre, mens Rangers blir gruppejumbo. Stuttgart er nødt til å slå Unirea Urziceni for å avansere til neste runde. Et poeng eller flere til rumenerne, betyr at tyskerne fortsetter ferden i Europaligaen.

Gruppe H:Arsenal er gruppevinnere, mens Olympiakos og Standard Liege fortsatt kjemper om plass nummer to. Grekerne er videre dersom Standard ikke slår AZ Alkmaar på hjemmebane.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken