Nå snakker «alle» om denne superspissen

TO ASSISTS: Pierre-Emerick Aubameyang spilte en stor kamp.

TO ASSISTS: Pierre-Emerick Aubameyang spilte en stor kamp. Foto: Alex Grimm (Getty Images)

Pierre-Emerick Aubameyang ble ikke historisk, men stjal likevel overskriftene.

17.10.15 13:31

MAINZ - BORUSSIA DORTMUND 0-2:

Stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang har vært i kanonform for Borussia Dortmund denne sesongen og hadde scoret i alle de åtte første Bundesliga-kampene, før møtet med Mainz borte fredag kveld.

Hadde mannen fra Gabon scoret i den kampen, ville han blitt historisk som den første noensinne med mål i ti ligakamper på rad i Tyskland. Spissen nettet også for Dortmund de to siste kampene sist sesong og sto dermed med mål i ti kamper på rad før fredagens møte med Mainz.

Han deler rekorden på ti kamper med Klaus Allofs.

Og det skulle ikke mangle på muligheter for å skrive historie for den tidligere St. Etienne-stjernen, men Aubameyang viste i stedet at han har nese for mer enn bare mål. Han endte kampen med to assists.

Etter 17 minutter kunne han skutt selv, men la i stedet perfekt over til angrepskollega Marco Reus. Han satte sikkert inn 1-0-målet.

Sent i andre omgang snappet Aubameyang opp ballen og satte fart mot mål. Igjen kunne han avsluttet selv, men også denne gangen så han opp og fant en godt plassert medspiller, Henrikh Mkhitaryan. Mannen fra Armenia hadde få problemer med å runde keeper og sette 2-0.

I tillegg til disse to pasningene skaffet også gaboneren Dortmund straffe i andre omgang. TV-reprisen viste at det var en svak avgjørelse av dommeren, men dømt var uansett dømt. Reus tok ansvar fra krittmerket, men skuddet ble reddet av Mainz' superkeeper Loris Karius.

Dermed ble det ingen scoring for Aubameyang, men spissen var nok likevel fornøyd med det han utrettet på Coface Arena.

Det er kun Robert Lewandowski fra Bayern München som har scoret flere mål enn Aubameyang i Bundesligaen. Polakken står med 12 mål.

Dortmund-stjernen har nettet ti mål denne sesongen.

Seieren betyr at Dortmund nå er oppe i 20 poeng etter ni kamper i Bundesligaen. Det er fire bak Bayern, som har én kamp mindre spilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.