Nå spiller de festfotball

Foto: Tor Yttri (Scanpix)

Sogndal er over nedrykksstreken etter festforestilling på eget gress.

16.06.11 21:41

SOGNDAL - HAUGESUND 3-1:

Sogndal ble tippet nord og ned av de fleste av de fleste før sesongstart, og innledningen på tippeligacomebacket har da heller ikke vært imponerende:

Før kampen mot Haugesund hadde saftkokerne kun to seiere på ti kamper.

Men nå er Sogndal over nedrykksstreken. Og ikke bare det: De spiller feiende flott fotball.

Kalddusj
Riktignok startet det verst mulig for vertene.

Kampen var bare fire minutter gammel da Alexander Söderlund fikk stå helt alene midt inne i Sogndals straffefelt, og svensken fikk god tid med ballen før han dunket den bak keeper Joe Bendik i Sogndal-buret.

Der og da så det ut til at nedturen skulle fortsette for hjemmelaget, men Ole Jørgen Halvorsen ville det annerledes.

Bare fem minutter senere gikk Sogndal i gang med et vakkert angrep, og en stuss fra lille Cato Hansen fant veien til Halvorsen. 23-åringen la ballen over Per Morten Kristiansen, og man var like langt på Fosshaugane.

To mål og en assist
Og da fikk Sogndal-spillerne virkelig sprut i beina.

Ikke minst Ole Jørgen Halvorsen.

Angrepsspilleren var den som serverte da Mats Solheim hamret inn vertenes ledermål midtveis i omgangen, og etter 38 minutter ville Halvorsen igjen stå for moroa selv.

Nok en gang var det et vakkert Sogndal-angrep som sørget for målet, og fra ti meter satte Ole Jørgen Halvorsen inn sitt andre for dagen.

Da var det game, sett og match, og andre omgang ble en eneste transportetappe for saftkokerne - som med det kan notere seg for sin andre hjemmeseier for sesongen.

Gleden over å være over nedrykksstreken kan imidlertid bli kortvarig: Odd på plassen bak dem har et poeng opp, med en kamp mindre spilt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.