RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Nå spøker det for alvor, Glimt!

Sist oppdatert:
Strømsgodset slo Bodø/Glimt for første gang på toppnivå i norsk fotball.

GODSET - BODØ/GLIMT 2-0:

3. oktober 2009.

Datoen er bare å merke seg for alle som holder med både Strømsgodset og Bodø/Glimt.

Lørdagens seier mot de gule fra nord var nemlig drammenslagets første mot nettopp Bodø/Glimt i Tippeligaen noensinne. Og det kom på et uhyre viktig tidspunkt.

Begge lag kjemper nemlig i bunnen av tabellen, og de tre poengene som Strømsgodset skaffet seg på hjemmebane kan fort utgjøre forskjellen mellom Tippeliga-spill og 1. divisjon neste sesong.

For Glimt ser det imidlertid verre ut. Kåre Ingebrigtsens gutter ligger fortsatt på nedrykksplass, to poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplassen. Gutta fra plankebyen har også én kamp mindre spilt.

- Vi mistet troen
Etter kampen var Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen av naturlige årsaker en slagen mann, og innrømmer at Godset vant kampen fortjent.

- Da de fikk det første målet, mistet vi litt trua og datt litt sammen, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen, til NRK.

- De vant fortjent, fortsetter han.

Godset-trener Ronny Deila var på den helt andre enden av humørskalaen.

- Det føles ikke som om vi har sikret plassen ennå, men vi er i kanonflyt om dagen.

- Jeg er veldig glad og lettet, sier Godset-treneren.

Redninger på strek
Begge lag spilte seg til en rekke gode sjanser i løpet av første omgang på Marienlyst, uten å få uttelling. Vertene var nærmest scoring, men også gjestene fra Bodø yppet seg ved et par anledninger.

Den aller største var det kanskje unggutten Marcus Pedersen som fikk allerede etter 12 minutters spill. Spissen kom alene med Glimt-keeper Pawel Londak i stor fart, og krasjet inn i sisteskansen.

Ballen trill et likevel mot mål, og det var bare med nød og neppe at Per Verner Rønning fikk avverget på streken. Spørsmålet er om Pedersen muligens skulle hatt straffe i denne situasjonen?

Og redning på strek skulle bli en gjenganger i denne omgangen. Etter 19 minutter testet Øyvind Storflor skuddfoten, og igjen ble avslutningen reddet helt inne på streken.

Den tredje gigantsjansen kom fem minutter før hvilen. Et frispark fra den samme Storflor smalt i tverrliggeren, før ballen gikk via Stig Theting – som sto på streken - og ut til hjørnespark.

Dermed sto det 0-0 da lagene gikk i garderoben, etter det som hadde vært 45 minutter preget av upresist og tamt spill, samt en god porsjon klabb og babb foran målene.

Fra flaks til uflaks
Bodø/Glimt kunne kanskje takke høyere makter for at de ikke lå under til pause, men i andre omgang så det ut som gudene i Drammen - i likhet med lagene – hadde byttet side.

Først var de gulkledte så nær scoring det går an å komme. Anders Konradsen headet ballen over keeper, i tverrliggeren, og ned på streken. Det kunne se ut som scoring, men TV-bildene viste at dommertrioen gjorde helt rett da de vinket spillet videre.

Og så tre minutter senere fortsatte uflaksen. Muhammed Keita spilte igjennom til Ola Kamara, som prøvde et skudd. Ballen gikk via Per Verner Rønning og inn i nettet. Selvmål og 1-0 til Godset.

Bare tre nye minutter skulle gå før Glimt-keeper Pawel Londak på ny måtte plukke ballen ut av eget bur. Nok en gang var Keita arkitekt. Godset-kometen fant Frederik Nordkvelle med en presis pasning, og midtbanemannen gjorde ingen feil. Ballen gikk via Glimt-målvakten og inn til 2-0.

Og helt på tampen satte Fredrik Winsnes den definitive spikeren i Glimt-kista. Landslagsmannen klinket inn Godsets tredje for dgane, og dermed var poengene sikret.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere