Nå spøker det for Tromsø-sjefen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø klarte ikke å slå bunnlaget Hønefoss.

01.09.13 21:28

TROMSØ - HØNEFOSS 1-1:

Tromsø har de siste årene vært oppe på øvre halvdel i Tippeligaen og fikk med seg medalje både i 2010 og 2011.

Før årets sesong var det Agnar Christensen som overtok treneransvaret i klubben, etter Per-Mathias Høgmo, men 44-åringen har slitt med å følge opp suksessen til forgjengeren.

Før søndagens ligakamp mot Hønefoss lå laget fra Nord-Norge nede på en 13.-plass i Tippeligaen og flørtet heftig med en nedrykksplass.

Spekulers i oppsigelse
I media hadde det blitt spekulert i at Christensen ville få sparken om det ble tap mot Hønefoss på Alfheim, og resultatet søndag var nok ikke det treneren hadde håpet på.

For selv om Tromsø har hevdet at Christensen har full tillit, er det sjeldent et godt tegn i fotball. Da er heller gode resultater en bedre pekepinn på hvor landet ligger.

Mot Hønefoss så det lenge ut til at Thomas Drage skulle bli den store helten. Han sendte Tromsø i ledelsen i det 71. minutt.

Drage og Zdenek Ondrasek kombinerte før, førstnevnte plutselig befant seg alene med keeper Steve Clark. I duell med siste skansen gjorde ikke Tromsø-spilleren feil.

- Kan si at vi stjal ett poeng
Helt på tampen slo imidlertid gjestene tilbake, og ikke overraskende var det Riku Riski som satte inn utligningen.

Finnen plukket opp ballen i bakrom og avsluttet på et touch. Ballen trillet forbi keeper Benny Lekström og gjestene kunne jubel. Flere mål ble det ikke i nord.

- Det var et svært viktig poeng vi tok. Prestasjonen var ikke all verden. Tromsø var klart best, og vi kan vel si at vi stjal ett poeng, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til NTB etter kampen.

Tromsø-trener Agnar Christensen ser ikke lyst på situasjonen i Tromsø.

- Vi skapte nok sjanser til å sette både tre og fire mål. Det er bittert, og dette føles som et ran, sier han, og legger til:

- Det kan bli en tung høst utover.

Så vidt over nedrykksstreken
Resultatet betyr at Tromsø fortsatt holder seg over nedrykksstreken, men bare så vidt, med sine 22 poeng fra 22 kamper. Start på kvalifiseringsplassen har like mange poeng.

Hønefoss ligger på 15.-plass med 20 poeng.

Selv om det sto 0-0 helt til det gjensto 20 minutter av kampen, hadde begge lag sine sjanser også tidligere. I første omgang satte blant annet Josh Prichard ballen i stolpen.

Men skal man vinne fotballkamper, så må sette sjansene og det var ikke Tromsø gode nok på søndag. Nå kan det bli en tung høst både for Tromsø og Agnar Christensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.