Nå spør han om lite regn i Bergen har skylda

- Det har vært helt utrolig, sier Brann-treneren.

03.11.14 08:30

BRANN - SOGNDAL 2-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Brann-trener Rikard Norling kunne puste lettet ut søndag kveld, etter at laget hans vant 2-1 hjemme mot Sogndal.

Seieren betyr at Brann fortsatt har en sjanse til å få spille Tippeliga-fotball også neste år.

MOTTATT SOM FRELSER: Rikard Norling ble mottatt som en frelser i mars, men Brann har skuffet stort denne sesongen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Mange hadde sett for seg at bergenserne med deres nye trener ville kjempe om en plassering på øvre halvdel av tabellen denne sesongen, men med én serierunde igjen dreier det seg altså om å overleve i Tippeligaen.

Norling har gjennom hele sesongen sagt lite om hvorfor han tror Brann har havnet i den situasjonen de har endt opp i, men etter søndagens kamp fikk han igjen spørsmålet.

Denne gangen var det en tilreisende journalist fra Sverige som ville vite hva som har gått galt for svensken i Bergen.

- Det jeg har svart hele tiden er at denne kampen har vært utrolig viktig, og hvis jeg tenker på hvordan vi har havnet i denne situasjonen, mister jeg fokus. Denne kampen var utrolig viktig, og det blir en ny utrolig viktig kamp mot Haugesund. Men jeg vet jo at det ligger en stor oppgave i å analysere denne sesongen, for det har ikke vært godt nok, sier Norling.

Værproblemer
Brann-treneren har imidlertid en teori om én av faktorene som kan ha ødelagt for laget hans i år.

For når den svenske journalisten vil vite hvorfor Norling ville flytte til en by hvor det regner så mye, er Brann-treneren rask med å korrigere sin landsmann.

- Fakta er at det har ikke regnet så mye. Normalt regner det mye, men ikke i år. Det har vært helt utrolig. Det er kanskje det som er en av grunnene til at vi ligger der vi ligger, forteller Norling.

Det er vanskelig å tolke om det er ment som fleip eller ikke, men Brann-trener Rikard Norling hevder å være "helt ærlig" overfor Nettavisen når han sier at været i Bergen har skapt problemer for laget hans denne sesongen.

- Ærlig talt. Det finnes ikke vanning på treningsbanen, for de regner med at det skal regne. Vår vaktmester har stått med brannslange for at vi skal få trene i lignende forhold som vi spiller i. Det er et problem man ikke så for seg, sier Norling til Nettavisen.

Fornøyd med regn
Den svenske treneren var dermed godt fornøyd da han registrerte de gråe skyene over Bergen sentrum søndag.

- Ja, jeg var faktisk fornøyd med regn i dag. Når det regner på morgenen, er jeg glad. Det er bedre for treningene. Det mener jeg helt ærlig, forteller svensken.

Og Brann-spillerne leverte i regnværet foran et utsolgt Brann stadion søndag kveld da de altså vant 2-1.

LEVERTE I REGNET: Brann-spillerne tok tre poeng i regnværet på stadion. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Neste helg reiser bergenserne til Haugesund med skjebnen i egne hender. Med seier mot FKH vil Brann ha sikret seg kvalikplass foran Sogndal.

- Jeg bor så vakkert
Det er tydelig at det er få ting som hadde gledet Norling mer enn en seier mot vestlandsrivalen neste søndag. For selv om det på ingen måte har gått svenskens vei denne sesongen, er Norling likevel en mann som trives stort med trenerjobben i Bergen.

- Jeg kommer hit på kampdager ganske tidlig. Da jeg kom hit i dag, så merker jeg at jeg ler. Jeg har gått til hver trening og tenkt «faen som jeg ser frem til denne treningen». Jeg ser utover byen hver kveld. Jeg bor så vakkert til. Det finnes så mange herlige mennesker her. Folk er vennlige og støttende. Jeg trives virkelig, forklarer Norling.

Nå blir altså Haugesund Norlings siste hinder for sesongen før en eventuell kvalifiseringsrunde mot et førstedivisjonslag. Så gjenstår det å se om værgudene kanskje vil være på svenskens side i de gjenstående kampene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.