Nå stinker det nedrykk av Mjøndalen: - Veldig tungt

NÅ BRENNER DET: Mjøndalens trener Vegard Hansen fikk lite å juble for mot Molde. Nå står bruntrøyene med én fot i Obosligaen.

NÅ BRENNER DET: Mjøndalens trener Vegard Hansen fikk lite å juble for mot Molde. Nå står bruntrøyene med én fot i Obosligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tapte for fjerde gang på rad.

18.10.15 17:28

MOLDE - MJØNDALEN 3-1:

Mjøndalen kommer nærmere og nærmere et nedrykk til Obosligaen. Søndag tapte bruntrøyene fortjent 1-3 på bortebane mot Molde.

- Det var veldig tungt. Molde er et bra fotballag, og har noen ballspillere vi ikke holder nivået med. Vi må jobbe videre, sier kaptein Joacim Olsen Solberg til C More etter kampen.

Det var Mjøndalens fjerde strake tap i Tippeligaen, og på de ti siste kampene er det blitt én seier, åtte tap og én uavgjort. Det er tall det stinker bunnlag av.

Vegard Hansen ser nå frem mot nedrykkskampen mot Start på fredag om fem dager.

- Start borte blir utrolig viktig, og det blir viktig å i hvert fall ikke tape. Men vi går for seier. Det blir en av Mjøndalens viktigste kamper gjennom historien, sier Hansen til C More.

Nå ligger Hansens menn på direkte nedrykksplass med sine 20 poeng, fire poeng foran Sandefjord på sisteplass og med like mange poeng som Tromsø. De skal for øvrig spille mot Viking senere i kveld, og kan dra ifra med seier på Alfheim.

- Vi møter et bedre lag, og mangler for mye til at vi kan få med oss noe i dag, innrømmer Hansen overfor C More etter kampen.

God Svendsen

Mjøndalen var nemlig aldri nær en sjokkseier mot Erling Moe & co. Men det tok 54 minutter før hjemmelaget fant nettmaskene.

Ola Kamara sendte Molde i ledelsen med sin 1-0-scoring fra skrått hold, før Sander Svendsen økte til 2-0 da han rundet keeper og fint satte inn kampens andre scoring ti minutter senere.

Samme Svendsen fikk en lignende mulighet noen minutter senere, men da 17-åringen rundet keeper og sendte ballen mot mål, fikk Mjøndalen blokkert i siste sekund.

I sin fjerde tippeligakamp scoret Tokmac Nguen sin første tippeligascoring da han reduserte til 2-1 drøyt ti minutter før slutt. Han rev seg løs i feltet og avsluttet fint fra kort hold.

Men da Harmeet Singh fikk stå helt alene og fyre av etter 86 minutter, forsvant piffen ut av Mjøndalen. Ballen havnet i nettet og sørget for Moldes tredje scoring.

Kampen endte til slutt 3-1, og for Molde betyr det at de har heng på Viking og femteplassen. Viking har 47 poeng mot Moldes 43, men spiller senere søndag og kan rykke fra.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er fornøyd:

- Jeg synes vi dominerte i første omgang, og vi spilte en bra kamp, sier han til C More.

- Vi fikk ikke hull på byllen før andre omgang, men det holdt, legger han til.

LES: Detaljert kampreferat

Moldes neste kamp spilles søndag om en uke. Da venter en tøff bortekamp mot rivalene Aalesund. Mjøndalen spiller borte mot Start allerede fredag neste uke. Den kampen kan avgjøre nedrykksstriden for begge lag.

P.S: Her kan du lese alt om søndagens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag