*Nettavisen* Sport.

Nå tviler svenskene

Etter ydmykelsen mot Irland tviler mange svensker på landets sjanser i fotball-VM.

02.03.06 09:55

IRLAND - SVERIGE 3-0: VM-klare Sverige ble slått hele 3-0 i Irland i en privatlandskamp onsdag kveld. Damien Duff, Robbie Keane og innbytter Liam Miller scoret målene. I vårt kjære naboland er det grunn til bekymring 99 dager før VM starter.

En avstemning på Aftonbladets nettsider viser også at sju av ti er bekymret etter smellen. Nærmere 30.000 mennesker har sagt sin mening i løpet av natta, og torsdag morgen hadde 36,6 prosent sagt at de frykter at Sverige ryker ut allerede i gruppespillet i sommerens fotball-VM. 33,3 prosent innrømmet at kampen viste at Sverige ikke er så gode som mange tror.

Kun 30 prosent så helt bort fra resultatet ettersom det var snakk om en betydningsløs treningskamp.

Zlatan ut med skade
Zlatan Ibrahimovic forlot banen med skade etter 37 minutter, og ble erstattet av den formsterke Ajax-spilleren Markus Rosenberg. Juventus-spissen kom for sent inn i en duell etter en drøy halvtime, og da han forsøkte seg på en sklitakling, satte han seg fast i den dårlige gressmatten og fikk en vridning i kneet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Ifølge Aftonbladet fortsatte stjernespissen i noen minutter før han tok det sikre foran det usikre og sa takk for seg.

Bare minuttet etter at Zlatan gikk av banen, fikk Damien Duff ballen på høyrekanten. Han fintet seg forbi Alexander Östlund, gikk inn i banen og skjøt via Olof Mellberg og i mål.

Robbie Keane økte til 2-0 to minutter etter pause, mens Liam Miller sørget for en vakker avslutning på Steve Stauntons første kamp som irsk landslagssjef da han avanserte mange meter med ballen før han banket den i mål bak Andras Isaksson i Sveriges mål.

Sjekk kampfakta fra onsdagens privatlandskamper her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag