Nå vet Maradona hvem dette er

Foto: Ina Fassbender (Reuters/Scanpix)

Nektet å delta på pressekonferanse med tyskernes stjerneskudd.

14.06.10 09:11

TYSKLAND-AUSTRALIA 4-0:

For et og halvt år siden hadde han ikke engang en seniorkontrakt i Bayern München.

Han hadde ikke startet én eneste kamp for Bayern München før årets sesong.

Og for fire måneder siden hadde han ikke spilt for A-landslaget.

Nå står 20 år gamle Thomas Müller med Champions League-finale, 52 kamper, 19 mål og 14 målgivende pasninger for Bayern München. I tillegg kan han kikke fornøyd opp på peishylla. Der står nemlig bevisene på at han også er blitt serie- og cupmester.

Les også: Mot VM-rekord etter lekestue

Maradona nektet
Søndag kveld var han, ifølge Nettavisen, banens beste da Tyskland overkjørte Australia, og storspillet ble også belønnet med scoring – hans første for A-landslaget i det som var hans tredje kamp.

Han har rett og slett gått fra ingenting til stjernestatus på ett lite år.

- Jeg forsøker å ikke tenke på det. Alt har skjedd raskt, men jeg er ikke en type som tar av. Jeg lever godt med press, sa han til fifa.com før VM.

Müller var så ukjent at Diego Maradona nektet å gjennomføre en pressekonferanse med 20-åringen ved sin side så sent som i mars, da Bayern-spilleren fikk debuten sin på landslaget.

Se Maradonas reaksjon i denne YouTube-videoen!

- Vakker fotball
Men etter at Tyskland leverte VMs beste prestasjon så langt mot Australia, så kan det kanskje hende at Maradona godtar å dele podiet med Bayern-spilleren neste gang.

Müller selv var i hvert fall godt fornøyd med VM-debuten.

- Det er veldig gledelig at det gikk så bra. Når jeg er med, vil jeg vise at jeg kan bidra. Vi gjorde en veldig bra kamp. Vi var godt organisert og spilte vakker fotball, sier han til Kicker.

- Nå må vi vise at vi kan fortsette på dette nivået, understreker Müller.

- Ikke overraskende
Unggutten var naturligvis ikke den eneste som gledet seg etter søndagens feståpning, der villige tyskere gikk på det ene sugende løpet etter det andre, der ballen gikk raskt i lengderetningen og der kombinasjonene var tatt rett ut av lærebøkene for prima angrepsspill.

- Men det er ikke overraskende at vi spiller så bra, sier Lukas Podolski, som scoret Tysklands første allerede etter sju minutter.

- Det var viktig å få til en slik åpningskamp. Vi satte oss i respekt, og det var lett å se at vi hadde det morsomt. Jeg vet hva jeg kan, og følte meg super, sier Miroslav Klose.

Han scoret sitt ellevte VM-mål i sitt tredje VM, og understreket nok en gang hvilken fantastisk landslagsspiller han er.

- Heldige
Midt oppi all den tyske gleden, tillater kaptein Philipp Lahm seg å understreke at kampen faktisk kunne sett helt annerledes ut.

- I åpningsminuttene var vi heldige, erkjenner han overfor Kicker.

- Men vi fikk vist at det er mye kvalitet i laget. Vi skapte mange sjanser, og man ser at det bor noe i dette mannskapet.

- Men det er fortsatt en lang vei fram, understreker Lahm.

Tyskland møter Serbia i sin andre gruppekamp fredag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.