RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL BLI SJEF: Luis Figo lanserer seg selv som presidentkandidat i FIFA.
VIL BLI SJEF: Luis Figo lanserer seg selv som presidentkandidat i FIFA. Foto: Andrew Yates (Afp / NTB scanpix)

Nå vil han bli FIFA-president

Sist oppdatert:
Nok en profil vil utfordre Sepp Blatter.

Den tidligere Barcelona og Real Madrid-stjernen Luis Filipe Figo sier til CNN at han ønsker å bli president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Det er Sepp Blatter som er president i FIFA nå, men en rekke kandidater ønsker å utfordre veteranen, blant dem franskmannen David Ginola.

42 år gamle Figo har to ganger tidligere blitt kåret til verdens beste fotballspiller og hadde en karriere som strakk seg over 20 år i fotballen.

Han spilte for Portugal i to VM-sluttspill og tre EM-sluttspill.

- Hvis du søker på FIFA på internett, så er skandale det første ordet som kommer opp i forbindelse med det. Det er det første vi må fikse. Vi må sørge for at FIFA får et bedre omdømme, sier portugiseren til CNN.

- Jeg har snakket med mange viktige folk i fotballen. Spillere, managere, forbundsledere og alle er enige om at dette må gjøres, mener Figo.

I tillegg til Figo og Ginola, er også Jerome Champagne, leder av det asiatiske fotballforbundet Prince Ali, og leder av det nederlandske fotballforbundet Michael van Praag kandidater til å utfordre Blatter om FIFA-jobben.

Torsdag går fristen for å nominere nye kandidater ut.

Figo mener at fyller de kravene som stilles av en kommende FIFA-president. Han har tidligere hatt en rolle i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere