RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil hun ha sin revansje

REVANSJESUGEN: Carli Lloyd vil revansjere straffebommen mot Japan for fire år siden.
REVANSJESUGEN: Carli Lloyd vil revansjere straffebommen mot Japan for fire år siden. Foto: Ryan Remiorz (Pa Photos)
Carli Lloyd var en av tre amerikanske spillere som bommet på straffespark for fire år siden.

Carli Lloyd var en av tre amerikanske spillere som misset på straffespark i VM-finalen mot Japan for fire år siden. Søndag vil hun fullføre sin revansj.

Det er sagt og skrevet mest om Alex Morgan, Abby Wambach og Hope Solo på USAs vei mot ny VM-finale, men Lloyd har vært den store spilleren. I cupspillet er hun kåret til kampens spiller tre ganger på rad.

Den 32-årige lagkapteinen scoret både mot Colombia (2-0) i åttedelsfinalen og mot Kina (1-0) i kvartfinalen. I semifinalen mot Tyskland (2-0) scoret hun det første målet på straffespark og la opp til det andre.

Finaletapet mot Japan i 2011 er et sår som ikke har villet gro for amerikanerne, og selv 2-1-seieren over japanerne i OL-finalen i London var bare delvis revansj for den nedturen. Lloyd scoret for øvrig begge målene i den kampen.

– Jeg vil gi alt jeg har i meg i søndagens finale. Alt står på spill nå, og foten min vil være på gassen med fullt trykk. Selvtilliten vår vokser hele tiden. Den vokste mot Kina og igjen mot Tyskland. Nå skal vi gi full gass, sier Lloyd.

Hjemmefordel

– Vi vet hva som står på spill, og vi vet at vi må være på topp. Vi vet også at vi fysisk er i stand til å yte vårt beste.

USA har vunnet OL-gull de to siste gangene, men den forrige VM-tittelen ble vunnet helt tilbake i 1999. Amerikanerne er veldig sultne på en ny stjerne på drakten.

Japan har vunnet alle sine kamper til nå i VM, men har ennå til gode virkelig å imponere. Hver eneste kamp er vunnet med ett måls margin. I flere kamper har de japanske tittelforsvarerne vært under hardt press, men likevel halt seieren i land.

USA blir den klart tøffeste testen til nå for «Nadeshiko», som Japans kvinnelandslag kalles i hjemlandet.

Ikke bare har USA tatt seg videre fra den klart tøffeste halvdelen av cupspillet, laget kan også regne med solid tribunestøtte som i alle sine kamper til nå. Hver gang USA spiller under mesterskapet i Canada, er tribunene fulle av amerikanere.

– Det føles som om vi spiller i USA, sier Lloyd.

Dobbel revansj

Japans midtstopper Saki Kumagai minner om at det er et revansjoppgjør for begge lag.

– Vi vant VM-finalen, men vi tapte OL-finalen, sier hun.

Det er tredje gang USA og Japan møtes i en global fotballfinale for kvinner.

– Det sier mye om disse lagenes styrke at vi begge har tatt oss til tre finaler på rad, sier amerikanske Becky Sauerbrunn.

For amerikanske Wambach (35) er det mer å revansjere. Spilleren med 183 mål på 248 landskamper har slitt med å få spilletid i sitt siste VM, og hun vil være ekstra målsulten om hun slipper til søndag.

– Abby er høy og svært kraftfull. Vi må hindre at hun kommer til. Vi må være aggressive fra første spark og spille som et lag, sier Kumagai.

Men selv om de skulle stoppe Wambach, er det også Lloyd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere