RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil Tottenham ha ham tilbake

Foto: Getty Images/All Over Press
Paolo Di Canio kan komme til å måtte gi slipp på en av sine beste spillere.

Han har vært én av Sunderlands viktigste spillere denne sesongen, Danny Rose. Men nå kan eventyret i Nord-England gå mot slutten for den tidligere Leeds-spilleren.

Tottenham vil nemlig ifølge Sky Sports ha backen sin tilbake til White Hart Lane neste sesong.

Rose huskes kanskje best for sitt fantastisk volleymål mot erkerival Arsenal i sin Tottenham-debut i 2010, men 22-åringen klarte aldri å spille seg til en fast plass på Spurs-laget, og ble senere lånt ut til Bristol City, før han denne sesongen dro på lån hos Sunderland.

Herjet for Sunderland
I Nord-England har han imponert stort, og det har blitt spekulert i om Sunderland kommer til å hente backen på permanent basis til neste sesong.

Det ikke alltid like troverdige nettstedet, Metro, skrev søndag at Sunderland skal være villig til å tilby Tottenham 8 millioner pund for 22-åringen.

Men nå kan det virke som om det er uaktuelt for London-klubben.

Andre Villas-Boas har hatt problemer på venstrekanten denne sesongen etter at Benoit Assou-Ekotto ikke har kommet tilbake til det nivået han var på forrige sesong. Kyle Naughton har dermed ofte blitt førstevalget til portugiseren, men ifølge Sky Sports, ønsker altså Villas-Boas å satse på Rose neste sesong.

Thorstvedt: - Noen tar steget
Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt tror derimot ikke at Rose vil bli noen umiddelbar forsterkning for sin gamle klubb.

- I utgangspunktet ikke. De har flere gode backer, som kan spille i den posisjonen, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Han mener likevel at Rose har blitt en bedre spiller i Sunderland, og trekker også fram Andros Townsend som en spiller som har hatt suksess på utlån denne sesongen.

- Townsend har overbevist i Queens Park Rangers. Men det er noe av poenget det med å sende de ut, at de skal få spilletid. Noen tar steget, mens andre ikke gjør det. Både Rose og Townsend har bevist at de kan komme til å få en del kamper for Tottenham neste sesong, sier den tidligere Spurs-keeperen.

Thorstvedt skulle til og med ønske at Townsend hadde blitt værende i Tottenham denne sesongen.

- Townsend hadde vært bra å ha når Gareth Bale og Aaron Lennon var ute. Med han så hadde de fått mer fart, sier Thorstvedt.

Utlånssuksess
Tottenham har tidligere hatt suksess med å låne ut yngre spillere de siste sesongene.

Kyle Walker, som i dag er Villas-Boas' førstevalg på høyreback, ble i to sesonger lånt ut til diverse klubber før han slo igjennom for Spurs.

Det samme kan sies om Steven Caulker, som ble lånt ut til Swansea forrige sesong, og som i år fikk sin debut for det engelske landslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere