RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Nå vinner Helsingborg

Sist oppdatert:
Etter tap i premieren skal Gashi, Sørum og Hanstveit ordne seier. Sjekk dagens oddstips.

Sjekk også dagens travtips: Vi tror på Edvard på Leangen

Langoddsens søndagsmeny er god, men noe snevrere enn vi er vant til, da den norske fotballen har sin store dag i morgen. Vi har likevel drøyt 30 objekter å velge blant, fra Levante og Atletico Madrid innleder dagen klokken 12.00 til Real Madrid og Valencia runder av 21.30. Vi finner tysk og fransk fotball, to oppgjør fra Premier League, dansk Superliga, Allsvenskan og Superettan, og håndball fra Champions League. Etter pent treff på Stuttgart og Skellefteå i går, satser vi på at dagens dobbel sitter med like god margin.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
94. Athletic Bilbao - Sevilla B 2,70
Vi har vært innom Sevilla et par ganger den siste tiden, blant annet sist mandag da de vant 3-1 hjemme mot Mallorca. Det var deres tredje strake seier, og igjen så vi Del Moral, Navas og Negredo blomstre, i et lag som bare blir bedre og bedre. Kvalifiseringsspill til Europa League er så absolutt innen rekkevidde. Bortekamp i Bilbao er tradisjonelt vanskelig, og Athletics 6-6-3 på hjemmebane er bra, men langt fra best. Baskerne gjør det stort i Europa League denne sesongen, der de spilte 2-2 hjemme mot Schalke på torsdag og avanserte til semifinale med 6-4 sammenlagt. Bare 1-1 hjemme mot svake Gijon i hjemmekampen før det. Athletic er allerede kvalifisert for spill i Europa neste sesong, som spansk cupfinalist, og kveldens hjemmekamp mot et Sevilla i toppform kan de godt tenkes å tape. Borteseier til 2,70 er verdt en moderat innsats.

Dagens avslag
76. Manchester United - QPR (0-1) H 1,40
Ingen tvil om at hjemmelaget skal være favoritter på Old Trafford, men 1,40 på at de slår til med storseier synes vi er vel lavt og ikke spesielt spennende odds. United nøyde seg med 1-0 hjemme mot Fulham nylig, og det kan de godt måtte gjøre igjen, da QPR byr på god motstand for tiden. United spiller tross alt for 3 poeng, ikke gevinster til 1,40 på langoddsen, så for dem er 1-0 like greit som 2-0. Sannsynlig hjemmeseier, men vi står over denne handicapvarianten til 1,40.

Dagens spill
Grundige undersøkelser bygger bare oppunder dagens første innskytelse, som var å sette et spill mot Marseille. Vi ser også på Helsingborg, som kom skjevt ut i Allsvenskan, men kan rette opp mye på hjemmebane i dag.

98. Paris Saint-Germain - Marseille
Ligue 1. PSG gikk på et surt tap forrige runde, da de røk 1-2 borte mot formlaget Nancy i kampens siste minutt. En kikk på formtabellen forteller at PSG er inne i en litt laber periode, med 2-3-1 på sine seks siste. Ikke desto mindre er de på 2. plass i Ligue 1 og styrer mot spill i Champions League. Kampen mot Nancy var deres fjerde på rad uten seier, når vi tar med cup-tapet for Lyon, og i kveld bør det bli 3 poeng igjen. Sterke 10-3-2 hjemme på Parc des Princes.

PSG trenes av Carlo Ancelotti, og han mangler så vidt vi kan se bare Chantôme (m) i kveldens tropp:

Målvakter: Sirigu, Douchez.
Forsvar: Alex, Armand, Camara, Ceara, Jallet, Lugano, Maxwell, Sakho, Bisevac, Tiéné.
Midtbane: Bodmer, Matuidi, Motta, Nenê, Pastore, Sissoko.
Angrep: Gameiro, Hoarau, Luyindula, Ménez.

Marseille var nesten nødt til å ryke ut av Champions League da de skulle opp mot Bayern München i kvartfinalen. De ble ikke slaktet, det ble bare 0-2 både hjemme og borte, men forskjellen på lagene var ganske stor i våre øyne. I den franske ligaen går det heller dårlig, bare 1-1 borte mot Nice forrige runde og tap hjemme for Dijon runde før. Marseille er på 9. plass og med 8 spillerunder igjen er de i realiteten sjanseløse på en interessant plassering i ligaen. Eneste mulighet for spill i Europa går via en eventuell seier mot Lyon i ligacupfinalen neste lørdag. Formen er svak, til tross for en rekke store navn i laget.

Trener Didier Deschamps stiller med 18 mann til "le Clasico" i Paris. Viktige Diawara (f) er ute med en kneskade og mindre viktige Kaboré (m) er suspendert.

Målvakter: Mandanda, Bracigliano.
Forsvar: Azpi, Fanni, Nkoulou, Mbia, Morel, Traoré, Sabo.
Midtbane: Diarra, Cheyrou, Amalfitano, Valbuena, A. Ayew.
Angrep: J. Ayew, Remy, Brandao, Gignac.

Marseille har bare vunnet 2 av sine 10 siste i ligaen. Når et storlag ryker ut av Champions League, sier man gjerne at "nå kan de endelig konsentrere seg om hjemlig liga". For Marseille er nok toget gått, de må fokusere på seier i ligacupen neste helg. Mot hjemmesterke PSG tror vi de taper, og vi bruker 1,80 på hjemmeseier i Le Clasico.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

92. Helsingborg IF - Elfsborg
Det gikk ikke Helsingborg sin vei i premieren i Allsvenskan forrige helg. De regjerende svenske mestere tapte 0-1 borte for IFK Norrköping. Helsingborg har måttet gjøre en del endringer foran denne sesongen, blant annet så har fire av de mest brukte forsvarsspillerne forrige sesong reist, mens norske Erlend Hanstveit og Walid Atta er kommet inn. Hanstveit har storspilt under oppkjøringen. Målmaskinen Alexander Gerndt dro til Utrecht allerede sommeren 2011. Nå er det Alfred Finnbogason, på lån fra Lokeren, Erik Sundin, Alvaro Santos og tidligere Haugesund-spiller Thomas Sørum som skal score målene. Helsingborg har klart å beholde nøkkelspillerne Pär Hansson (k), May Mahlangu (m) og Ardian Gashi (m), sistnevnte husker mange fra Tippeligaen. Ellers en del ungt på midtbanen.

Det er lite skader i laget, og ingen nye, men Wahlstedt, Edman og Santos er ute. Vi tar med troppen fra hjemmelagets nettside:

Målvakter: Andersson, Hansson
Forsvar: Atta, Krafth, Baffo, Andersson, Hanstveit, Uronen.
Midtbane: Bergholtz, Sadiku, Nordmark, Mahlangu, Lindström, Gashi, Bouaouzan.
Angrep: Sundin, Sørum, Finnbogason.

Elfsborg har hentet inn ny trener i form av Jörgen Lennartsson, svensken som trente Stabæk i fjor. Han har ikke endret mye hverken i spillerstil eller spillerstall, dog er talentet Viktor Claesson (m/a) hentet inn fra IFK Värnamo og Amadou Jawo (a) fra Gefle. Lennartson sier han skal jobbe hardt med det som har vært Elfsborg sitt store problem de siste sesongene: På hjemmebane dominerer de stort og vinner kampene, på bortebane dominerere de også, men tar som regel ett eller null poeng. Elfsborg slo Djurgården 2-1 hjemme på kunstgresset i Borås i første runde, men også for de gule er det en del å jobbe videre med, antyder Lennartson.

Klarström (f), Ishizaki (m) og Larsson (f) er nye på skadelisten, etter diverse skader på trening denne uken. Elfsborg har skader i det defensive fra før, og det begynner å se noe tynt ut.

Det ventes mye publikum til denne storkampen på Olympia. Helsingborg spilte litt nølende og tapte sin premiere, men nå forventer vi skjerpings og besluttsomhet på hjemmebane. Elfsborg har tapt 0-2, 0-1, 1-2 og 2-3 her siden de klarte 2-2 i 2008, og vi tror på hjemmeseier igjen. 2,00 på H er godkjent og vi bruker den i en dobbel med PSG som da gir 3,60 i samlet odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.25.

92. Helsingborg IF - Elfsborg 2,00 2,90 3,00
98. Paris Saint-Germain - Marseille 1,80 2,95 3,55

Total odds 3,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere