RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå øyner Hedenstad muligheten

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Håper på europacupspill denne uken.

Vegar Eggen Hedenstad friskmelder seg selv etter tre måneders skadeavbrekk. Med litt hell kan sjansen by seg for Freiburg-proffen i europaligaen torsdag.

Tyskerne møter portugisiske Estoril på hjemmebane. Hedenstad klør i beina etter en sesongstart der han og laget er kommet skjevt ut. Stadig jakter Freiburg sin første seier i serie og europacup.

- Jeg er i full trening og egentlig helt skadefri. Jeg spilte 90 minutter med 2.-laget fredag (1-0 over Homburg). Det kjentes bra, sier Hedenstad til NTB.

Han har slitt med en belastningsskade på grunn av en skjevhet i ryggen og bekkenet. To besøk hos en spesialist i München har fikset problemene.

- Europaligakampen kommer kanskje litt tidlig, men det hadde vært kult om jeg fikk være med i troppen, legger han til.

Tålmodig
Europaligaen er som en ren bonus for laget som overrasket med 5.-plass i 1. Bundesliga forrige sesong. Med tre turneringer (serie, cup, E-cup) kommer kampene på rekke og rad.

- Det kommer mange muligheter til å vise seg fram. Jeg skal gjøre det jeg kan for å bli med, men jeg blir ikke veldig skuffet om jeg ikke spiller denne uken. Det er såpass lenge siden jeg har spilt, så jeg må være tålmodig, sier Hedenstad.

Neste ut i serien er Hamburg (h) kommende helg. Hittil har ni Bundesliga-kamper har gitt fem uavgjort og fire tap for nordmannens lag.

Trenger seier
Selv om det tøffe kampprogrammet har vært utfordrende så langt, er Freiburg-backen optimist foran resten av høstsesongen.

- Stemningen i troppen er faktisk ganske god. Det er kult å se at gutta ikke graver seg ned, men har troen.

- Vi har tatt noen poeng og spilt ganske bra, men kanskje fått litt dårlig uttelling. Nå er flere på vei tilbake fra skader, og vi begynner å finne ut av samhandlingen i laget. Jeg tror vi kan bite fra oss etter hvert, sier 22-åringen.

- Hvor viktig blir det å få en seier så raskt som mulig?

- Det blir viktig. Kanskje særlig at vi får en seier i Bundesliga. Da vil ting løsne, og vi kan slappe mer av. Det ville vært kjærkomment. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere