Gå til sidens hovedinnhold

Nancy-leder forklarer seg om Gunnarsson-avtalen

To sentrale vitner forklarer seg mandag.

De sentrale vitnene Nicolas Holveck og Jim Solbakken skal forklare seg i forbindelse med overgangssaken i Asker og Bærum tingrett mandag.

Holveck er administrerende direktør i Nancy, som ble framstilt som den tapende parten da den såkalte Gunnarsson-saken ble kjent i mediene i oktober 2011.

Da Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga noen måneder tidligere, hadde den franske klubben krav på 50 prosent av overgangssummen. Ifølge tiltalen var prisen uriktig satt til 1 million kroner, mens Stabæk mottok et høyere beløp gjennom opsjonen klubben solgte i Herman Stengel.

Ubrukelig
Tidligere har Inge André Olsen, Stabæks sportslige leder, forklart seg om sin samtale med Holveck på en togstasjon i Paris senhøsten 2011.

Norsk presse hadde fortalt Nancy-direktøren at Stabæk hadde gjort noe galt, og Nancy forsøkte dermed å få mer penger.

- Han beskrev Veigar som ubrukelig. De fikk verken solgt ham eller leid ham ut. Han hadde ikke tro på at Veigar skulle bli videresolgt, men han slang på de 50 prosentene, forklarte Olsen.

3667888

Holveck skal mandag forklare seg via videolink fra Frankrike.

Det hører med til historien at Stabæk til slutt betalte Nancy totalt 200.000 euro (1,6 millioner kroner) for Gunnarsson.

Opsjon
Med på det nevnte møtet i Paris var også Jim Solbakken.

Fotballagenten blir et annet interessant vitne mandag. Han er agent for Stengel og var sentral i prosessen rundt opsjonsavtalen som ble inngått med Vålerenga for to år siden.

Før helgen ble det klart at det var noen uenigheter mellom tidligere Stabæk-ledere og far og sønn Stengel om når midtbanespilleren fikk vite om opsjonen.

Solbakken var mannen som skal ha fått beskjed av Stabæk-ledelsen om å informere ungguttens foresatte. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene