*Nettavisen* Sport.

Nannskog: - Helt for jævlig

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Svensken følte seg snytt for straffe.

23.03.09 07:22

BRANN – STABÆK 1-1:

Snaue 20 minutter før full tid i søndagens storkamp mellom Brann og Stabæk kom dommeren i fokus. Daniel Nannskog falt inne i feltet, men fikk likevel sparket ballen videre. Den traff hånda til Hassan El Fakiri, og Stabæks svenske måljeger ropte på straffespark.

Dommer Tommy Skjerven lot seg imidlertid ikke overtale, og vinket spillet videre. Etter kampen var Nannskog skråsikker på at det burde vært straffe, men vi likevel ikke legge skylden på dommeren.

LSK-VIKING: - Ikke så galt for døde folk
MOLDE-BODØ/GLIMT: - Mer komplett enn ventet

- En hands hele Brann Stadion ser. Det ble jo helt stille. Det føles merkelig. Det er enda verre når man ser det nå. Det er helt for jævlig sa spissen om situasjonen til TV 2 Sporten.

- Men vi kan ikke skylde alt på dommeren. De er ikke i toppslag. Det er ikke vi heller nå i starten. De får tåle at vi skriker på banen, men for min del er det glemt nå.

Forvandlet Brann
Da Brann serieåpnet med braktap borte mot nyopprykkede Sandefjord begynte nok varsellampene å blinke i Bergen. Seriemesteren fra to sesonger siden ble nemlig regelrett ydmyket i hvalbyen.

Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan Steinar Nilsens menn ville klare seg hjemme mot Stabæk. Men allerede etter 5 minutters spill ga de svar på tiltale.

Azar Karadas raget høyest etter et langt frispark, og den sterke spissen fikk stusset videre til Jan Gunnar Solli. Brann-vingen dempet fint på brystet, før han satte ballen i det lengste hjørne.

Og hjemmelaget var virkelig ikke til å kjenne igjen fra marerittkampen i Sandefjord. Laget var det beste laget gjennom første omgang, og kom til flere gode muligheter foran gjestenes mål.

Stabæk var imidlertid ikke helt ufarlige de heller. Daniel Nannskog brant blant annet en stor sjanse, da han kom alene igjennom med keeper, etter at Olafur Örn Bjarnasson hadde rotet i forsvar.

Unggutt utlignet
Etter hvilen fortsatte begge lag å skape sjanser. Men mål ble det ikke før det gjensto fem minutter på kampuret. Til hjemmefansens store fortvilelse kom det i «feil» mål.

Espen Hoff kom seg løs på venstresiden, og slo 45 grader ut til Henning Hauger. Midtbanemannen fyrte løs, og etter mye klabb og babb inne i feltet havnet ballen hos Mikkel Diskerud. Unggutten gjorde ingen feil og satte den inn i det tomme buret. Lagene var like langt.

På overtid fikk begge lag enorme sjanser til å avgjøre kampen, men presisjonen manglet i avslutningene og dermed endte det med poengdeling i Bergen.

Nykommer reddet Viking
Viking har slitt voldsomt med Lillestrøm på bortebane de siste sesongene, men en kanonåpning på Tippeligaen 2009 hadde gitt Uwe Rösler fornyet selvtillit foran møtet med sine gamle elever.

Første omgang på Åråsen ble imidlertid ikke som den tyske ringreven hadde tenkt seg. Hjemmelaget var nemlig best i det meste, og det var utrolig at kanarifuglene ikke tok ledelsen i løpet av de første 45.

10 minutter etter hvilen skulle det likevel lykkes for Henning Bergs disipler. Olivier Occean var våkent frampå, etter at Bjørn Helge Riise skjøt i tverrliggeren, og kanadieren gjorde ingen feil. 1-0!

Men Viking ga seg ikke uten kamp. Og ti minutter etter ledermålet svarte de ved nykommer Harald Skogseid. Ballen havnet hos høyrebacken etter et frispark, og han kunne enkelt sette den i nettet.

Flere mål ble det ikke, og dermed måtte hvert av lagene ta til takke med ett poeng.

Molde på tabelltopp
Molde fikk en sterk start på årets sesong, da de sikret tre bortepoeng mot Lyn i første runde. Hjemme mot Bodø/Glimt fortsatte blåtrøyene der de slapp i Oslo.

El-Hadji Makhtar Thioune åpnet festen etter en snau halvtimes spill på Aker Stadion. Thomas Holm slo et presist hjørnespark, og den senegalesiske midtbanemannen ekspederte ballen kontant i nettet.

I andre omgang doblet Pape Pate Diouf ledelsen. Thomas Holm var nok en gang arkitekt, da han fant Diouf med et perfekt slått frispark.

Kvarteret før slutt ordnet Mame Biram Diouf 3-0, da han satte et Magne Hoseth-innlegg i nettmaskene bak Pavel Londak i Glimt-buret. Dermed hjalp det lite at Jan Derek Sørensen reduserte for Bodø/Glimt i sluttminuttene.

I Fredrikstad sikret hjemmelaget seg sin første trepoenger for sesongen da de slo Strømsgodset 2-0.

Hans Erik Ramberg sendte vertene i front etter 26 minutter, mens Andreas Tegström fastsatte sluttresultatet hele seks minutter på overtid.

Odd vant nykommernes duell
To av Tippeligaens ferskeste lag møttes til dyst på Skagerak Arena. Odd Grenland ble gruset borte mot Viking i første serierunde, men mot Sandefjord viste Dag Eilev Fagermos gutter helt andre takter.

Bentley sendte skienslaget i føringen i det 19. minutt, da han satte et Olav Zanetti-innlegg i nettet bak Espen Bugge Pettersen. Og bare tre minutter senere la Håvard Storbæk på til 2-0 for vertene.

Andre omgang endte målløst, og dermed kunne hjemmelaget juble for tre poeng.

En annen nykommer som var i aksjon søndag var Start. Og hjemme mot Lyn tok de føringen allerede etter 24 minutter. Christian Bolanos slo inn, og Clarence Goodson satte inn ledermålet.

Ett minutt ut i andre omgang svarte imidlertid gjestene fra Oslo. Kim Holmen ble felt av målscorer Goodson inne i feltet, og dommeren pekte på krittet. Diego Guastavino satte straffen i mål.

Mot slutten ropte Start på straffe ved to anledninger, men dommeren var uenig, og dermed endte det med poengdeling på Sørlandet.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.