*Nettavisen* Sport.

Nannskog: - Ikke noe gullag

Foto: (Foto: Scanpix)

Det eneste som luktet seriegull av Stabæk søndag, var draktene.

30.03.08 23:44

AKER STADION (Nettavisen): MOLDE-STABÆK 0-0:

(Klikk her for å se sammendrag av kampen)

Løpende ut på Aker Stadion kledd i gull var det tydelig at Stabæk mente alvor av gullambisjonene denne sesongen. Men det var lite gulltakter å spore i bærumsklubben etter nitti minutter mot Molde på Aker Stadion.

Etter den svake oppvisningen mot et lag Stabæk bør vinne mot, mener stjerneduoen Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson at laget ikke fremstår som noe gullag.

- Nei, i dag spilte vi ikke som et lag på gulljakt, selv om vi var kledd i gull, erkjenner Nannskog overfor Nettavisen.

- Vi så ikke ut som en gullfavoritt, medgir en skuffet spisskollega Veigar Pall Gunnarssonn.

Skuffende stjernekvartett
Stabæks offensive stjernegalleri, anført av nettopp Nannskog, Gunnarsson, Somen Tchoyi og Alanzinho fikk svært lite til å stemme i seriepremieren. Tchoyi og Alanzinho ble byttet ut, mens spissduoen Nannskog og Gunnarsson fyrte med løskrutt mot Jan Kjell Larsen i Molde-buret.

- Flere av våre tekniske spillere fikk det ikke til å stemme i dag. Det var tydelig at spillerne var nervøse, noe som førte til at spillet ble urytmisk. Dette må vi rette på til kampen mot Lillestrøm neste serierunde, sier Nannskog til Nettavisen.

- Regnet med å vinne
Etter at Daniel Nannskog introduserte seg selv etter et kvarter med et godt skudd som Molde-keeper Larsen måtte slå til corner, registerte ikke Nettavisen en eneste ordentlig målsjanse for Stabæk i første omgang. Det er ikke godt nok for et lag som har klare ambisjoner om å kjempe om gullet og som forventet seier mot Molde.

- Vi regnet med å vinne mot Molde, innrømmer Stabæk-trener Jan Jönsson og utdyper videre:

- Det er en kamp der det skal finnes muligheter for å vinne, men det fungerte ikke offensivt for oss. Angrepsspillet vårt stemte overhodet ikke, sa en litt oppgitt Stabæk-trener, som i likhet med Nannskog mener spillerne var tydelig nervøse før serieåpningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stabæk var friskere i andre omgang, og spesielt i de siste tjue minuttene da hjemmelaget ble merkbart slitne. Veigar Pall Gunnarsson fikk testet skuddfoten to ganger uten resultat.

Men det var Alanzinho som fikk kampens største målsjanse da han utnyttet kommunikasjonssvikt mellom Molde-stopper Marcus Andreasson og Jan Kjell Larsen. Foran åpent mål ble brasilianeren imidlertid for ubesluttsom, slik at Andreasson rakk tilbake og avverget mål.

Molde gode
Mye av æren for at Stabæks stjernegalleri produserte så få sjanser, skal hjemmelaget ha. Midtbanetrioen med Magne Hoset, Thomas Holm og Daniel Berg Hestad jobbet knallhardt og var tett opp i Alanzinho og Somen Tchoyi i enhver situasjon.

Likevel var det midtstopperparet Marcus Andreasson og Tippeliga-debutant Vegard Forren som utmerket seg med resolutt forsvarsspill. Nannskog og Gunnarsson ble pakket godt inn.

Molde-trener Kjell Jonevret var godt fornøyd med ett poeng mot en av gullfavorittene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi vil alltid vinne, men jeg synes laget spiller godt i dag. Spesielt imponert er jeg over Vegard Forren sitt spill. Han så ikke ut som noen Tippeliga-debutant, sier Jonevret til Nettavisen.

- Helt tom
Magne Hoset løp og løp på midtbanen til Molde. Tre minutt før slutt måtte han legge seg ned på gresset i ren utmattelse.

- Jeg var helt tom, smiler Hoset og mener Molde burde ha vunnet kampen:

- Vi styrte det meste – og det mot en gullfavoritt. Det sier det meste om kapasiteten i laget vårt, mener Hoset som avviser all snakk om bunnstrid.

- Alle lagene som kommer hit skal få kjørt seg.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag