*Nettavisen* Sport.

Nannskog: - Vi kan ikke kjøpe muskler

Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

Jan Jönsson er enig med sin spiss at Stabæk ble for veike mot Fredrik Ljungberg og Seattle Sounders.

21.02.10 17:23

STABÆK – SEATTLE 0-2:

Stabæk har hatt tre sesonger på rad med edelt metall i Tippeligaen. Når laget nå er tre uker unna seriestart i 2010 sliter Daniel Nannskog med å innfinne seg med at Stabæk ikke er noen toppkandidat.

For selv om de nok blir tippet høyt i år også, er Nannskog klokkeklar på at man ikke vinner medaljer med unggutter.

- De unge spillerne må få komme inn i laget litt etter litt, med ro rundt seg. Det er ikke de som skal ha ansvaret for å levere resultater, sier Daniel Nannskog til TV 2 etter å ha kommet inn som innbytter i Stabæks tap mot Seattle Sounders på La Manga.

Svakt Stabæk
Nannskog så på fra benken da Seattle tok en 2-0-ledelse før pause. Stabæk ble kjempet i senk av amerikanerne, og sleit med å skape noe som helst offensivt. Fredrik Ljungberg var nest sist på begge målene, og Seattle hadde god kontroll mot et svakt Stabæk-lag.

- Vi må ha menn i laget. Men vi kan ikke kjøpe muskler, selv om det er det vi trenger. Klubben har ikke penger til det, sier Nannskog.

Svensken bedyrer at uttalelsene ikke er noen kritikk mot verken unggutta eller ledelsen i klubben, men prøver å påpeke at Stabæk uten forsterkninger ikke framstår som noen toppkandidat i årets Tippeliga.

- Dette er ikke kritikk mot spillerne eller ledelsen, men vi holder på å bygge et nytt lag. Det er vanskelig for meg å få det inn i hodet at vi ikke er en gullkandidat. Jeg er så gammel nå at jeg vil være på et lag som skal kjempe i toppen, sier en noe frustrert svenske.

- Ikke for mye ungt
Også Stabæk-trener Jan Jönsson mener laget ble for veikt i oppgjøret mot Seattle, men mener i motsetning til Nannskog at dette ikke skyldes for mange unggutter.

- Vi er veike og litt gutteaktige i førsteomgangen, da er vi direkte svake og heller ikke bestemte. I tillegg bytter vi mye, både spillere og formasjon, sier Jönsson

- Men det er ikke for mye ungt i dag. De som er kommet inn har kommet inn litt etter litt. Det er selvfølgelig mye ungt, men det er en framtidsinvestering for klubben.

Men det er ingen tvil om at Stabæk ikke er i rute mot noen gullform akkurat nå. Og Stabæks Morten Skjønsberg har nok ganske rett i det han sier til TV 2 etter kampen.

- Vi har nok å jobbe med fram mot seriestart.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.