Nannskog fikset egen makker

Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Fikk spisstips av svensk landslagskompis.

01.04.09 13:01

Hva gjør man når klubben har solgt for 67 millioner, men vegrer seg for å investere i nye spillere?

Daniel Nannskog tok affære selv. På landslagssamling i Serbia fikk 34-åringen nemlig nyss om at Fredrik Berglund kunne være på vei vekk fra Elfsborg.

- Det stemmer at Daniel Nannskog hadde en liten prat med Anders Svensson under en landslagssamling. Deretter fikk Janne Jönsson beskjed. Han tok kontakt med meg og var veldig tydelig på at han virkelig ønsket meg opp hit, sier Fredrik Berglund til Nettavisen.

Les også: - Trodde ikke det var mulig å få Berglund

Droppet Stabæk, dro til Roda
Stabæk begynte å snuse på Elfsborg-spissen allerede mot slutten av 90-tallet. Da var svenske Anders Linderoth trener i Bærums-klubben.

- Jeg tror det var foran 2000/01-sesongen at jeg først hørte om interessen. Da var jeg 20-21 år gammel og ville i stedet ut i Europa, sier svensken som heller valgte proffeventyret i nederlandske Roda.

Da som nå var Tom Schelvan (sportslig leder) involvert i handelen.

- Vi jobbet med dette allerede i 1998. Det gikk ikke da, men vi fikk det til nå, røper Schelvan.

- Blant Nordens beste
At Stabæk lyktes denne gang, skyldes timing og har mye med spillestilen i den svenske toppklubben Elfsborg å gjøre. Berglund fryktet nemlig å bli sittende en del på benken denne sesongen.

- Jeg føler jeg har mistet mye av motivasjonen og gleden i Elfsborg den siste tiden. De spiller vanligvis med kun en spiss på topp og jeg har fått signaler om at det kunne ha blitt mindre spilletid denne sesongen. Jeg ønsker å spille kamper. I fotball bytter man klubber nå og da.

Du finner alle overganger her!

- Hvorfor Stabæk nå?

- Jeg mener Stabæk er et av Nordens beste lag, samtidig spiller de med to spisser og skal ut i Champions League-kvalik på sensommeren, sier Berglund.

Gårsdagens overgang var av det kjappe slaget. Stabæk tok kontakt med Elfsborg på morgenkvisten og fikk vite at spilleren var tilgjengelig. I 19-tiden ble klubben enig med Berglund om kontrakten, som ble signert noen timer senere.

Klokken var så mye som 23.50 før de siste papirene var inne hos NFF (Norges Fotballforbund). Ti minutter senere var overgangsvinduet lukket.

Spilte mot Manchester United
Dermed blir svensken gjenforent med både Fredrik Risp og Pontus Farnerud, som han kjenner fra før av. I tillegg er bestekompisen hans allerede bosatt i Oslo.

29-åringen beskriver seg selv om en god bakromsspiss, og tar i tillegg med seg uvurderlig erfaring fra Champions League til klubben.

- Det er naturligvis en veldig stor opplevelse å spille i Champions League. Jeg var heldig og fikk være med på eventyret i Danmark, etter at FCK kvalet seg inn. Vi møtte store motstandere som Celtic, Manchester United, Benfica og Ajax.

Skulle avslutte i Elfsborg
Drømmen om å returnere på den største, europeiske scenen ble viktig da Stabæk kom på banen i 12. time.

- Det er ikke lett for meg å forlate Elfsborg. Jeg har vært syv sesonger i utlandet og så for meg at jeg skulle avslutte karrieren min her. Jeg har en datter på åtte måneder og var nødt til å ta hensyn til familien min.

- Så lenge det var OK for dem, synes jeg dette var en for stor sjanse å takke nei til. Dessuten spiller klubben en fotball jeg setter pris på, avslutter han.

PS! Fredrik Berglund sliter med bristet ribbein og er ikke aktuell for spill for Stabæk med det første.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.