RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Napoli ute – da stoppes serie B

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kaoset i italiensk fotball fortsetter. Napoli nekter å gi opp håpet om spill i serie B. Nå har en domstol like godt utsatt seriestarten på ubestemt tid.

Napoli gikk tidligere i sommer konkurs, men Perugia-eier Luciano Gaucci har lovet å redde klubben. Han går nå rettens vei for at klubben skal forbli i serie B.

Fredag fikk han støtte fra en domstol i Napoli. Domstolen har utsatt seriestarten i serie B. Opprinnelig skulle den italienske 2. divisjonen sparkes i gang 11. september. Nå vet ingen når den starter og hvilke lag som stiller til start.

Rettsavgjørelsen føyer seg inn i rekken av kontroverser i italiensk fotball. Sist sesong gikk Catania rettens vei for å forbli i serie B tross nedrykk. Laget lyktes, og serie B ble utvidet fra 20 til 24 lag da også de andre nedrykkede lagene ble tilbudt plass. Det utløste en boikott fra de øvrige lagene og forsinket seriestarten.

Fotballforbundet mener at Napoli ikke tilfredsstiller kravene som stilles for spill i serie B, mens Gaucci mener han kan gi de økonomiske garantiene som kreves for lisens. Spørsmålet nå er om fotballens skjebne skal avgjøres av fotballforbundet eller rettsvesenet.

Verken Napoli eller Ancona (som også er slått konkurs) ble satt opp i den opprinnelige terminlisten som ble offentliggjort torsdag. Lagene ble erstattet av Bari og Pescara, men nå hersker det full forvirring i fotballgale Italia.

- En gal, selvmotsigende og farlig avgjørelse, raser fotballforbundets Mario Gallavotti.

Samtidig lover Gaucci at han og Napoli ikke gir seg før klubben er tilbake i serie A.

Ancona har akseptert at klubben neste år må spille amatørfotball.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere