RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedbrutt Bendtner tas i forsvar av kjæresten og svigerfar


TAS I FORSVAR: Nicklas Bendtner forsvares av kjæresten.
TAS I FORSVAR: Nicklas Bendtner forsvares av kjæresten. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Rosenborg vet ennå ikke hvordan de vil håndtere voldssaken der Nicklas Bendtner er involvert. Kjæresten tar fotballprofilen i forsvar.

Det var natt til søndag at Bendtner skal ha påført en taxisjåfør kjevebrudd etter at de to havnet i klammeri i sentrum av København. RBK-spissen ble arrestert og skal være siktet for vold som følge av episoden.

Mandag omtalte samtidig Bendtners kjæreste Philine Roepstorff fotballprofilens handlemåte som selvforsvar i et innlegg på sin Instagram-konto.

Roepsdorff skriver at paret var på vei hjem i taxien da sjåføren to ganger kjørte i en annen retning enn de ønsket. Det skal ha ført til at paret nektet å kjøre videre med sjåføren.

– Det fikk ham til å gå amok, skriver Roepstorff, som videre hevder at sjåføren gjorde en U-sving og kjørte raskt etter de to mens han skrek skjellsord mot dem.

Videre skal sjåføren angivelig ha kjørt opp foran paret, gått ut av bilen og kastet en flaske mot Roepstorff.

– Deretter farer han fram mot oss, og min mann slår ham én gang og treffer åpenbart uheldig. Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas som overfalt noen, skriver hun.

Se dette innlegget på Instagram

Hej alle. Selv om det egentlig ikke var planen så har jeg brug for lige at forklare nogle ting omkring det der skete natten til søndag…. Aviserne skriver at taxachaufføren blev overfaldet af Nicklas, men det var ikke ligefrem det der skete. Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere så det diskuterede vi stadig da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt. Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? De kan sige og skrive hvad de vil - men at beskytte den man elsker når man føler sig truet er ikke forkert i mine øjne. Det var en situation mellem et kærestepar og en taxa chauffør - det har ikke været drengestreger eller dumheder - det har været selvforsvar og jeg tror alle andre havde reageret på samme måde.

Et innlegg delt av P H I L I N E P I (@philineroepstorff) Sep. 10, 2018 kl. 8:14 PDT

Svigerfar støtter Bendtner

Også Nicklas Bendtners svigerfar, Jens Erik Roepstorff, tar Rosenborg-stjernen i forsvar.

- Alle foreldre vet godt at man er nervøse for sine barn når de går på byen, uansett hvor gamle de blir. I dette tilfellet, hvor Philine og Nicklas blir forfulgt, ropt etter og kastet flaske etter ... uansett grunn, er jeg glad for at han hadde en ung mann med seg til å hjelpe henne med å forsvare seg ... uansett hva personen heter! har svigerfar Roepstorff kommentert under datterens innlegg.

- Jeg tar ikke stilling til om dette kunne vært forsvart annerledes, men er glad for at datteren min er hel og er da virkelig lei meg for sjåførens knekte kjeve, men hva om flasken hadde truffet datteren min i hodet, skriver han videre.

Taxiselskapet Dantaxi deler imidlertid ikke Roepstorffs versjon av historien. Kommunikasjonssjef Rasmus Krochin sier i stedet til Ekstra Bladet at en overvåkningsvideo fra taxien skal vise et annet hendelsesforløp.

- Sjåføren har overlevert alt materialet til politiet – der i blant videomateriale fra taxien. Det jeg har fått opplyst, er at det materialet ikke stemmer overens med det forløpet hun beskriver, sier Krochin til avisen.

RBK avventer

Rosenborg la på sin side ut en pressemelding om saken på sin egen hjemmeside mandag.

– Søndag formiddag ble vi orientert om at det hadde vært en uheldig hendelse i København der Nicklas Bendtner hadde vært involvert. Det var en svært nedbrutt Nicklas Bendtner som selv kontaktet klubben og informerte om hva som hadde skjedd. Hele søndag ble brukt til å innhente så mye fakta som mulig. Som forventet ble medieinteressen voldsom både fra Danmark og Norge. Vi har forsøkt å svare uten å kunne gå i detaljer, heter det i pressemeldingen.

RBK skriver at Bendtner har vært i København i noen dager for opptrening etter skade, og at han etter planen skal være tilbake i Trondheim i løpet av noen dager.

– Vi vil da i fred og ro gå gjennom det som har skjedd og vurdere hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måten han har krav på uansett handling, heter det fra trønderklubben.

Møtes tirsdag

RBK skriver også at de har vært i kontakt med det danske taxiselskapet, og orientert dem om hva klubben vurderer å foreta seg.

Taxiselskapet skal i tillegg ha fått en beklagelse vedørende hendelsen, selv om Rosenborg-ledelsen opplyser at den ikke har kjennskap til alle detaljer. RBK skriver videre at de er trygge på at det danske rettssystemet håndterer saken på riktig måte.

Mens man i Trondheim avventer med å konkludere, skal én av Nicklas Bendtners sponsorer allerede ha tatt affære. Danske Ekstra Bladet skriver mandag at hårvoksprodusenten IdHAIR har besluttet å avslutte samarbeidet med måltyven etter episoden i København.

Bendtner har hatt en rolle som "Global Brand Ambassadør" for selskapet.

Mottatt anmeldelse

Det var den danske storavisen BT som søndag ettermiddag meldte at Bendtner skulle ha utøvet vold mot en taxisjåfør i DanTaxi i sentrum av den danske hovedstaden.

Politiet har bekreftet at det er kommet en anmeldelse, men ikke at det er Bendtner som er anmeldt. Taxiselskapet har imidlertid identifisert fotballstjernen som mannen anmeldelsen omhandler.

Danmarks landslagstrener Åge Hareide har uttalt at en spiller ikke kan spille for landslaget så lenge han er voldsdømt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere