RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NEDBRUTT: Steinar Nilsen måtte skuffet se at laget hans tapte mot Vålerenga.
NEDBRUTT: Steinar Nilsen måtte skuffet se at laget hans tapte mot Vålerenga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Nedbrutt Tromsø-trener: - Ufattelig

Tromsø ledet tre ganger, men tapte likevel mot Vålerenga.

TROMSØ – VÅLERENGA 4-5:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Til tross for at de tapte sjansestatistikken klart, kunne Vålerenga ta med seg alle tre poengene fra Alfheim tirsdag kveld. Rekdal synes Tromsø var uheldige, men var fornøyd med å ha brutt Vålerengas rekke uten seier i Tromsø.

- Det er korrekt. Jeg har vunnet her ofte som Vålerenga-trener. Dette var vel tredje gangen, tenker jeg. I dag er de uheldige. Man kan ikke si noe annet enn at de hadde sjansen til å vinne kampen her. Du ser også at de kanskje har litt skjør selvtillit, forteller Rekdal til Nettavisen.

Kampen var Rekdal derimot mindre fornøyd med.

- Det er sikkert utrolig spennende for publikum. Hjemmelaget får en pangstart med 1-0 etter ett minutt der vi gjør fire store feil på rappen, forteller Rekdal til Nettavisen etter kampslutt.

- Scorer for lite mål
Til tross for at laget hans scoret fire mål, mener Steinar Nilsen at de burde scoret flere med tanke på alle sjansene laget skapte.

- Jeg synes vi scorer alt for lite mål i forhold til de gode periodene. Vi bør score mange flere mål i de periodene ballen ligger og triller over streken. Så er det motstander som får en sjanse i andre enden og da scorer de med en gang. Ufattelig tungt å se at vi kun scorer fire mål på en dag som i dag, forteller Nilsen til Nettavisen.

- Griseheldige
Rekdal skrøt av Herman Stengels utligningsmål, men perioden etter er Rekdal alt annet enn fornøyd med.

- Vi klarer å utligne på et fantastisk frispark, så går det to minutter så gjør vi en ny blemme slik at vi havner under 2-1. I den perioden er vi rystet og er ikke med, verken i engasjement eller duellkraft, og da er vi griseheldige som ikke havner under 3-1, sier Rekdal til Nettavisen.

- Den eneste perioden jeg er fornøyd med
Til tross for at Rekdal til Nettavisen beskriver at Vålerenga tidvis «henger i tauene» i andreomgang, fremholder han at det alltid er en mulighet når det bare er ett måls ledelse. Det er kun den siste delen av kampen Rekdal er fornøyd med.

- Den eneste perioden jeg er fornøyd, er faktisk etter at vi leder 5-4, for da gjør vi en skikkelig jobb med å hindre langballene til Tromsø – vi klarer å presse høyere slik at de må hjem mange ganger så de får ikke etablert noe trykk på oss i det hele tatt. Det har vi forhåpentligvis lært litt av fra fjoråret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter kampen mot Tromsø.

Møtte tidligere nabo
Tidligere Tromsø-back, Ruben Kristiansen, gikk til Vålerenga på overgangsvinduets siste dag før 2014-sesongen. Tirsdag var han tilbake på Alfheim-matta for første gang siden overgangen. Der møtte han en tidligere nabo, Tromsø-talentet Mikael Norø Ingebrigtsen, som scoret Tromsøs første mål.

- Det var selvfølgelig veldig artig. Vi er gode kompiser, men jeg følte det gikk ganske greit og kompisforholdet la vi til side når dommeren blåste i gang, forteller Ingebrigtsen til Nettavisen.

Ingebrigtsen slo også en tunnel på den tidligere Tromsø-spilleren.

- Jeg blir å plage ham med den, fastslår Ingebrigtsen overfor Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mikael Ingebrigtsen møtte kameraten Ruben Kristiansen til duell tirsdag kveld.

Kristiansen var langt fra fornøyd med kampen, som han beskriver som dårlig fra Vålerengas side

- Det var en dårlig kamp. Jeg følte den bølget og det var mye langt. Nå har vi tapt noen kamper, og hvis vi skal være i toppen, så må vi la slike perioder være kortest mulig.

Tunnelen fra Ingebrigtsen tok han derimot med stor ro.

- Han hadde det, men han fikk ikke ballen etterpå. Jeg hadde en stopper som kom og reddet meg der.

Pangstart for Tromsø
Kampens første mål kom ved Ingebrigtsen, men Stengel utlignet femten minutter senere på frispark. Ledelsen var derimot kortvarig før Gjermund Åsen fra venstresiden fant Zdenek Ondrásek foran mål, som enkelt førte Tromsø tilbake i ledelsen. Ledelsen holdt helt til rett før pause, da Simon Larsen fikk headet inn et Christian Grindheim-frispark.

Nytt Tromsø-mål
Åtte minutter ut i andre omgang fikk innbytter Thomas Drage slått en ball ut i feltet til Magnus Andersen, som knallhardt sendte ballen i mål via stolpen.

Som i første omgang klarte Tromsø å holde på ledelsen i omtrent 20 minutter. Etter klabb og babb inne i Tromsø-feltet etter en corner, klarte til slutt Grindheim å pirke ballen over streken.

Kun minutter senere var Vålerenga igjen på farten og Rasmus Lindkvist ekspederte inn en kontring, før Tromsøs Andersen satte sitt andre for dagen til 4-4. Nok en gang viste det seg at ledelsen ikke skulle holde, da Daniel Fredheim Holm satte inn seiersmålet med kun minutter igjen av ordinær tid.

Dermed er Tromsø i poengnød før de møter tabellnabo Bodø/Glimt på Aspmyra. Deretter venter knalltøffe kamper mot Odd hjemme, Rosenborg borte og Molde hjemme før pausen i juni.

For Vålerengas del, så fikk de sin første trepoenger siden borteseieren mot Start 24. april, og kan se frem mot 16. mai-kampen hjemme mot Mjøndalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere