RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Peter Dejong (AP/Scanpix)

Nederland er en sikker oddsvinner

Sist oppdatert:
Vi har funnet godbitene på langoddsen. Sjekk dagens friske EM-dobler.

Det er EM-kvalifisering som gjelder på langoddsen i dag. Norges kamp mot Portugal virker åpen, og vi nøyer oss med å se kampen på TV2 og levere en spennende tippekupong. På langoddsen mener vi å se langt klarere vinnere enn Drillos utvalgte. Vi anbefaler to dobler i dag.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Malta - Latvia
Malta åpnet med 1-3 tap borte for Israel. Malta er en lilleputt i europeisk fotball, og sjanseløse til å kvalifisere seg. Men hvor svake er de egentlig på hjemmebane? Vi ser nærmere på Maltas hjemmekamper, nyeste øverst:

Malta - Finland 1 - 2
Malta - Sverige 0 - 1
Malta - Danmark 0 - 3
Malta - Albania 0 - 0
Malta - Island 0 - 1
Malta - Ungarn 0 - 1
Malta - Portugal 0 - 4
Malta - Liechtenstein 7 - 1
Malta - Hviterussland 0 - 1
Malta - Norge 1 - 4
Malta - Moldova 2 - 3

Vi ser at Malta kun tar poeng mot de aller svakeste motstanderne, men at de scorer et mål i ny og ne. De 11 siste hjemmekampene har gitt 1-1-9. Av de ni tapene er seks kommet med nøyaktig ett mål. Vi vet at mange av disse kampene slett ikke har vært jevne, men likevel er mange lag fornøyd med å kontrollere inn en grei ettmålsseier på bortebane, ser det ut til.

Latvia åpnet med 0-3 på hjemmebane for et sterkt Kroatia. Latvia er et bedre lag enn Malta, men ikke bedre enn at det går en stund mellom hver borteseier. Vi mener Latvia vil være godt fornøyd med for eksempel 1-0 på Malta i dag, og finner oddsen på 3,40 for latvisk seier med nøyaktig ett mål interessant. Vi prøver den i en dobbel med Østerrike.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Østerrike - Kasakhstan
Gruppe A. Dette er Østerrikes første kamp. I VM-kvalifiseringen hadde de 4-0-1 hjemme, bare Serbia vant her, mens lag som Frankrike og Romania tapte, og trolig vil Østerrike ta et par skalper på hjemmebane denne gangen også. Korkmaz er ut på grunn av sykdom i dag.

Kasakhstan fikk en forventet dårlig start med 0-3 hjemme for Tyrkia. Det er ikke ventet at de vil klare å hevde seg i denne gruppen. Det går som regel flere år mellom hver gang de tar poeng i en bortekamp. Trener Bernd Storck varsler at han endrer på laget som tapte for Tyrkia. I sine uttalelser rundt kampen sist fredag går han i forsvarsposisjon: "Did anyone really think we would win against Turkey?" spør Storck retorisk "We played a team 28th in the world rankings after all. Now all my focus is on the Austria game, where we must show total concentration for the whole 90 minutes." Dagens kamp blir minst like vanskelig som mot Tyrkia, og vi mistenker at ikke engang Storck selv tror på seier i Salzburg.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Lagene har aldri møttes før. Det ligger an til en hjemmeseier her i dag, og den kan fort bli både 2-0 og 3-0. Her er Kasakhstans siste bortekamper, nyeste øverst:

Moldova - Kasakhstan 1 - 0
Hviterussland - Kasakhstan 4 - 0
Andorra - Kasakhstan 1 - 3
Ukraina - Kasakhstan 2 - 1
Estland - Kasakhstan 0 - 2
England - Kasakhstan 5 - 1
Kroatia - Kasakhstan 3 - 0
Montenegro - Kasakhstan 3 - 0
Russland - Kasakhstan 6 - 0
Moldova - Kasakhstan 1 - 0

Man har 2-0-8 på de siste 10 bortekampene. At man slår Andorra er et minstekrav mens seier i Estland er en større prestasjon. 5 av 8 tap er med to mål eller mer. Man taper med nøyaktig ett mot Moldova to ganger, og veldig overraskende mot Ukraina. Her mener vi at Østerrike, på en vanlig dag på jobben, skal vinne med minst to mål.

Vinn penger på trav i lunsjen: Sjekk Sportspills eksperttips og spill her!

Oddsen for hjemmeseier med to mål eller mer varierer ganske mye mandag kveld, fra 1,50 hos bet-at-home til gamebookers klart høyeste 1,90. Snittoddsen er 1,75. Norsk Tippings 1,67 er langtfra best, men ikke helt på jordet heller. Vi får en dobbel til 5,68 i odds og prøver 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 19.25.

10. Malta - Latvia (1-0) 1,95 3,40 2,70
32. Østerrike - Kasakhstan (0-1) 1,67 3,65 3,30

Total odds 5,68

Klikk her for å levere dette spillet

Makedonia - Armenia
Gruppe B. Makedonia så ut til å klare ett viktig poeng borte mot Slovakia sist, men et sent baklengsmål ødela. Selv om det ble tap må Makedonia ha sett at de har sjanser til poeng selv mot de store gutta, og i dag kommer et av gruppens heller svake lag på besøk. Spissen Stojkov er ute med skade, mens forsvarsspiller Sikov er suspendert for makedonerne.

Armenia tapte 0-1 hjemme for Irland, og de skal i realiteten være sjanseløse i denne gruppen. I VM-kvalifiseringen tapte de alle bortekampene. Venstreback Edigaryan er skadet og erstattes av Hambardzumyan.

Det står 2-1-1 fordel Makedonia på innbyrdes oppgjør. Siste møte fant sted i Skopje i 2004, da Makedonia vant 3-0, etter mål av blant andre Inter-spissen Goran Pandev.

Her skal Makedonia være det klart beste laget, og vi mener også at av disse to relativt unge nasjonenes landslag er det Makedonia som er mest i vinden, har bredest stall og størst potensiale, et potensiale de er i ferd med å realisere.

Makedonia var meget nær å stjele et poeng borte mot storfavoritten Slovenia sist, noe som tyder på god form, og som gir oss grunn til å tro at makedonerne føler seg litt snytt og ønsker hevn i dag. Armenia er et passelig offer. Makedonia har vunnet tre hjemmelamper på rad, 2-1 over Montenegro, 3-0 over Canada og 2-0 over Island. De har 4-4-1 på sine ni siste hjemmekamper, bare Nederland klarte å knipe en 2-1 seier her. Vi synes 2,35 på at Makedonia vinner dagens kamp med to mål eller mer er godkjent betaling. Objektet må kombineres.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Nederland - Finland
Gruppe E. Nederland gjorde ingen feil mot lilleputten San Marino og vant 5-0 uten å svette. Selveste Ruud van Nistelrooy kom innpå etter hvert og scoret, som vanlig, men for første gang på to år for landslaget. Trener Bert van Marwijk var tross det gode resultatet ikke helt fornøyd med kampen, han synes spillerne var for trege i første omgang. Det ser ellers meget bra ut med troppen i dag.

Finland var favoritter borte mot Moldova, men tapte 0-2. Resultatet er meget skuffende for finnene, og mange føler allerede nå at gruppeseier i realiteten er umulig. Som trener Stuart Baxter sier: "The defeat was a huge disappointment; it will not be easy after that result." I dag er gode Sami Hyypiä ute for finnene, en klar svekkelse.

Nederland har 4-1-0 statistikk hjemme mot Finland. Totalt står det 9-2-1 fordel Nederland uansett bane. Nederland vant 4-0 i Finland i 2005 og 3-1 hjemme i 2004.

Nederland er et av verdens beste fotballag, og kanskje det mest profesjonelle i den forstand at de så uhyre sjelden går på smeller. De vant alle kampene i VM-kvaliken og alle kampene i gruppespillet i VM, selv om de ikke måtte. Vi tror verdens nest beste fotballag vinner så mye de gidder over et Finland som virker litt ute av form om dagen. 1,35 for nederlandsk seier med to mål eller mer spilles. Dette er noe under snittoddsen som er 1,39 mandag kveld, men det får gå. Vi får en dobbel til 3,17 i odds som må prøves med 100 kroner. Spillefristen er klokken 19.55.

15. Makedonia - Armenia (0-1) 2,35 3,35 2,20
28. Nederland - Finland (0-1) 1,35 4,30 4,90

Total odds 3,17

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere