RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Nederland senket Island

Sist oppdatert:
Les alt om lørdagens VM-kvalifiseringskamper her.

Norge misbrukte en rekke sjanser og klarte bare 0-0 borte mot Skottland i VM-kvalifiseringen lørdag. I de andre gruppene har det imidlertid blitt scoret i bøtter og spann. Her er en oppsummering.

LES OGSÅ:
Bom, bom, bom
To sjanser igjen for Hareide

Danmark til topps
Sverige har vært utrolig sterke i kvalifiseringsspill de siste sesongene og har gang på gang gått videre til de store sluttspillene. Nå har svenskene også fått en god start på gruppe 1.

I lørdagens vanskelige hjemmekamp mot Portugal endte det 0-0, noe som betyr at Sverige ligger på andreplass i sin gruppe med fem poeng etter tre kamper. Portugiserne følger på tredje med fire poeng.

I motsetning til de blågule, har ikke Danmark vært like overbevisende den siste tiden. Hjemme mot Malta tok de likevel tre enkle, men viktige poeng. Søren Larsen fant nettmaskene to ganger, mens Daniel Agger satte et straffespark i mål, da danskene vant 3-0. De røde ligger dermed på topp i gruppen, med sju poeng.

I samme gruppe sikret også Ungarn tre viktige poeng hjemme mot Albania. Sandor Torghelle og Roland Juhasz scoret målene i 2-0-seieren. Ungarn har fire poeng etter tre kamper.

Nederland tok kommandoen
Norge spilte som kjent bare 0-0 borte mot Skottland og står dermed bare med to poeng så langt i kvalifiseringen.

Onsdag venter et Nederland i storform for Åge Hareides mannskap. De oransje har nemlig tatt kommandoen i gruppe 9. Lørdag vant de greit 2-0 hjemme mot Island og står dermed med seks poeng på to kamper. Joris Mathijsen og Klaas-Jan Huntelaar sørget for seieren.

Skottland følger på andreplass med fire poeng, mens Norge bare har Island bak seg på tabellen.

Tyskerne stoppet Arsjavin
Russland var et av de lagene som imponerte mest under sommerens EM-sluttspill. Anført av en strålende Andrej Arsjavin vartet russerne opp med glimrende angrepsfotball.

I lørdagens kamp borte mot Tyskland var playmakeren nok en gang sentral, men mot rutinerte tyskere holdt det bare nesten.

Lukas Podolski og Michael Ballack sendte tyskerne i føringen i førsteomgang. Arsjavin reduserte etter hvilen, men flere mål ble det ikke og dermed kunne Tyskland innkassere alle poengene.

Joachim Löws mannskap topper dermed gruppe 4, med sju poeng på tre kamper. På andreplass følger Wales med seks poeng, mens Finland er nummer tre.

Ingen truer spanjolene
Spania står med full pott i gruppe 5. De ferske europamesterne hadde ingen problemer med å ta seg av Estland på bortebane og vant komfortabelt 3-0. Juanito, David Villa og Charles Puyol scoret målene.

Belgia og Tyrkia følger på annen- og tredjeplass.

En 2-0-seier hjemme mot Armenia sendte nemlig belgierne opp på andreplass med sju poeng. Wesley Sonck og Marouane Felliaini sørget for målene.

Tyrkia står også med sju poeng. Hjemme mot Bosnia holdt det på å gå galt for tyrkerne, men mål av Sabri Sarioglu og Melvut Erdinc i annenomgang var nok til at de vant 2-1.

Målfest for England
Engelskmennene har fått en kanonstart på sin VM-kvalifisering. I forrige kamp feide de Kroatia av banen og lørdag ble Kasakhstan sendt hjem med fem baklengsmål i sekken.

Målene ble besørget av Rio Ferdinand, Wayne Rooney (2), Jermaine Defoe, samt et selvmål. Zhamby Kukeyev scoret gjestenes trøstemål.

England topper gruppe 6, med full pott etter tre kamper. De kanskje to største utfordrerne, Ukraina og Kroatia, spilte bare uavgjort 0-0 lørdag og dermed har England fått en luke i toppen.

Hellas i målform
Hellas leverte meget dårlig under sommerens EM-sluttspill og måtte reise hjem allerede etter gruppespillet. Nå ser det imidlertid ut til at Otto Rehagels menn har fått tilbake vinnerfølelsen.

Hjemme mot Moldova var grekerne helt overlegne og vant 3-0. Angelos Charisteas nettet to ganger, mens Konstantinos Katsouranis scoret ett. Hellas står dermed med full pott etter tre kamper og leder gruppe 2 med ni poeng.

På andreplass følger Israel. Borte mot lilleputtnasjonen Luxembourg karet israelittene til seg en knapp 3-1-seier. Youssi Benayoun, Omer Golan og Salim Toama scoret for Israel, mens Rene Peters nettet for vertene.

Sveits sto med bare ett poeng fra de to første kampene, men med seier hjemme mot Latvia lørdag, er sjokoladenasjonen tilbake i kampen om VM-plass. Alexander Frei og Blaise N'Kufo scoret sveitsernes mål i 2-1-seieren.

De rødkledte ligger dermed på en tredjeplass i gruppen, med fire poeng. Latvia følger på fjerde, mens Luxembourg og Moldova innehar de to siste plassene.

Sterk seier av Polen
Tsjekkia er av mange regnet som den største favoritten i gruppe 3, men borte mot Polen gikk det meste galt for Petr Cech & co.

Pawel Brozek og Jakub Blaszczykowski sørget nemlig for at polakkene kunne juble for en 2-1-seier. Polen topper dermed gruppen med sju poeng etter tre kamper, mens Tsjekkia bare har ett fattig poeng etter sine to første oppgjør.

I samme gruppe spilte også Slovenia og Nord Irland uavgjort 0-0, mens Slovakia vant 3-1 borte mot San Marino. Slovakia følger dermed på andreplass, mens Slovenia innehar tredjeplassen i gruppen.

Færøyene tok poeng
Færøyene er ikke akkurat regnet som noen stormakt i europeisk fotball, men de har som vane å varte opp med ett og annet overraskende resultat.

I lørdagens hjemmekamp mot Østerrike gjorde de nettopp dette, da de spilte uavgjort 1-1 hjemme og kunne juble for høstens første poeng.

Bogi Lokin sendte vertene i føringen rett etter pause, men gleden skulle bli kortvarig. Bare to minutter senere utlignet gjestenes Martin Stranzl.

Lørdagens storkamp i gruppe 7 sto mellom Romania og Frankrike. Det endte imidlertid med poengdeling og dermed har lagene havnet litt bak i gruppen. Begge står med fire poeng etter tre kamper.

Serbia er gruppeleder. Lørdag vant de 3-0 hjemme mot Litauen og kan dermed notere seks poeng på tre kamper. Litauen følger på andreplass med like mange poeng.

Skuffende Italia
Italia var en stor skuffelse under sommerens EM-sluttspill og lørdag fortsatte laget den negative trenden. Borte mot Bulgaria spilte blåtrøyene bare uavgjort 0-0.

Ettersom laget har vunnet sine to første gruppespillkamper, leder de likevel gruppe 8 med sju poeng på de tre første kampene. Irland følger på andreplass med fire poeng, men irene har også en kamp mindre spilt.

I samme gruppe spilte Georgia og Kypros uavgjort 1-1 lørdag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere