*Nettavisen* Sport.

Nedrykk for Freiburg: - Ingen krise for Dæhli

NYTT NEDRYKK: En skadet Mats Møller Dæhli kunne ikke hjelpe Freiburg i kampen mot nedrykk. Foto: (Getty Images / NTB scanpix)

Nordmannens andre strake nedrykk.

23.05.15 17:59

HANNOVER - FREIBURG 2-1:
PADERBORN - STUTTGART 1-2:

Det ble et durabelig bikkjeslagsmål om kampen for å unngå nedrykk fra Bundesligaen i siste serierunde - med norske interesser i midten av det hele.

Sesongens siste kamp kunne ende med nedrykk for Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Mats Møller Dæhli (Freiburg) og Mohammed Abdellaoue (Stuttgart).

Ved siste fløyteblås på de tyske arenaene, var det klart at nedrykket er et faktum for Møller Dæhli og co, som tar turen ned i 2. Bundesliga sammen med Paderborn.

Dæhli er som kjent ute med skade, og måtte fra tribunen se at Hannover ble for sterke med 2-1 på egen hjemmebane.

Det er nordmannens andre strake nedrykk, etter at han ble med Cardiff ned fra Premier League forrige sesong.

Ikke krise for Dæhli
Eurosport-kommentator og Bundesliga-ekspert Petter Bø Tosterud, er klar på at nedrykket kommer som et lite sjokk på Freiburg, men mener at det ikke er noen krise for Mats Møller Dæhli.

- Alt har egentlig gått i mot Freiburg i den siste runden. Vi var nok mange som trodde at laget ville klare å holde seg i divisjonen, særlig etter seieren mot Bayern, og det er derfor et lite sjokk at det ender med nedrykk. For Mats Møller Dæhlis del er det selvfølgelig veldig kjipt, han hadde nok ikke sett for seg at det skulle bli enda et nedrykk dra han dro til Freiburg. Men det er ingen krise for ham. Nivået på 2. Bundesliga er meget solid, og han vil nok bli en veldig viktig mann i jakten på opprykk, så lenge han unnslipper skader, sier Tosterud til Nettavisen.

Han advarer imidlertid de som tror at det bare er for Freiburg å spasere tilbake til den øverste divisjonen.

- Vi har sett mange eksempler på at det er svært tøft å rykke rett opp igjen, senest med Kaiserlautern som fortsatt ikke er oppe etter nedrykket for flere år siden, fortsetter Tosterud, som ikke tror at degraderingen får noe å si for Dæhlis landslagsmuligheter.

- Han er en av få utenlandsproffer som spiller fast så lenge han er skadefri, så jeg mener at han bør slappe helt av i forhold til landslagsplassen. Det er selvfølgelig ikke ideelt at det blir slik, men Dæhli kommer til å bli en vitkig brikke for Freiburg neste sesong.

Skjelbred overlevde
Hertha Berlin, med Skjelbred på banen gjennom samfulle 90 minutter, tapte mot Tarik Elyounoussis Hoffenheim, men overlever i toppdivisjonen takket være bedre målforskjell enn Hamburg, som sikret seg nedrykkskvalifisering etter å ha slått Schalke.

Mohammed Abdellaoue ubenyttet reserve for Stuttgart, men storklubben gjorde jobben uten nordmannens hjelp borte mot Paderborn og sikrer seg dermed ny kontrakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.