RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KAN RYKKE NED: De lyseblå og hvite fra Follo er et av flere lag som risikerer å rykke ned fra OBOS-ligaen. 
KAN RYKKE NED: De lyseblå og hvite fra Follo er et av flere lag som risikerer å rykke ned fra OBOS-ligaen.  Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Nedrykksdrama inn i siste runde

Mange lag får en nervepirrende uke i møte.

Hønefoss rykket søndag ned, men dramaet rundt hvem som blir med ned fortsetter inn avslutningsserierunden i 1. divisjon. Sandnes Ulf tapte terreng i kampen om kvalifiseringsplass.

Hønefoss var avhengig av borteseier mot Kristiansund søndag for å holde liv i håpet om fornyet kontrakt i 1. divisjon. Den oppgaven ble for tøff. 0-1-tapet på Nordmøre betyr at Buskerud-klubben må ta samling i 2. divisjon til våren.

Etter kampen innrømmet trener Rune Skarsfjord at nedrykket var ventet.

- Dette er ingen bombe. Vi har vel omtrent avviklet klubben siden påske. Siden i sommer er det blitt satt i gang flere prosesser, sa han til NRK.

Kampen om å unngå de øvrige plassene i heisen ned er intens.

Jerv imponerte

Levanger har slitt under streken i lang tid, men søndag klatret nordtrønderne opp på trygg grunn med en sterk 2-1-seier borte mot Follo. Hjemmelaget falt med tapet under streken.

Under streken ligger også Bærum, som fikk stryk med 0-4 av kvalifiseringsjagende Jerv på hjemmebane. Ohi Omoijuanfo scoret to ganger for gjestene.

Nest-Sotra har bare Hønefoss bak seg på tabellen foran den siste serierunden, men tente likevel et håp om fornyet kontrakt med 2-1-seier i lokalderbyet mot opprykksklare Brann søndag. Max Jacob Bjørsvik og Johnny Furdal scoret i hver sin omgang for hjemmelaget.

Brann tapte

Nest-Sotra står dermed med 30 poeng etter søndagens serierunde og har Bærum og Follo henholdsvis ett og to poeng foran seg. Bryne og Levanger på plassene over streken er ytterligere poenget foran.

Også Åsane, Strømmen og Fredrikstad har nedrykksspøkelset hengende over seg foran serieavslutningen. Alle står med 34 poeng og kan innhentes av både Bærum og Follo kommende søndag.

Kristiansund, Ranheim, Jerv og Hødd har grep om kvalifiseringsplassene etter søndagens runde. Sandnes Ulf tapte 2-1 for serievinner Sogndal og må håpe på at ett av lagene over snubler i siste runde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere