RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei, dette er ikke grønske

BLE GRØNN: Mats Møller Dæhli og de andre spillerne ble grønne i løpet av kampen mot Aserbajdsjan fordi banen var malt grønn i forkant av oppgjøret.
BLE GRØNN: Mats Møller Dæhli og de andre spillerne ble grønne i løpet av kampen mot Aserbajdsjan fordi banen var malt grønn i forkant av oppgjøret. Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Slik har du ikke sett de norske spillerne tidligere.

ASERBAJDSJAN - NORGE 0-1:

En praktfull gressmatte møtte de norske spillerene da de ankom Bakcell Arena til EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.

Men det var ikke på grunn av godt vedlikehold av banen.

For før kampstart i Baku hadde gresset blitt «malt» grønt. Dette førte til at de hvite norske draktene, samt alle andre kroppsdeler som kom i kontakt med underlaget, ble grønt i løpet av oppgjøret.

Flere av de norske spillerne fikk nye hvite trøyer i pausen, men det tok ikke lang tid før de igjen hadde et grønt fargeskjær.

Nordtveit-mål
Håvard Nordtveit ble matchvinner med sin heading etter 25 minutter. Det var Norges tredje strake seier i EM-kvalifiseringen.

Etter kampen var Høgmo spesielt fornøyd med måten laget hans holdt vertene unna målsjanser på.

- Jeg er veldig stolt av spillerne. Vi gjorde en god taktisk kamp og ga bort bare én sjanse. Defensivt var vi veldige sterke, sa Høgmo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRØNNFARGE: Flere av de norske spillerne fikk farget draktene sine grønne i løpet av kampen. Blant annet Alexander Tettey som her er på vei for å gratulere målscorer Håvard Nordtveit.


- Vi spilte mot et lag med mye entusiasme etter å ha fått en ny trener. Banen var ikke lett å spille fotball på for noen av lagene, så vi prøvde å gjøre det litt enklere enn vanlig. Kanskje burde vi scoret ett eller to mål til, la han til.

Solid borte
Etter fire kamper står Norge med ni av tolv mulige poeng. Høgmo trakk søndag fram at borteformen har vært solid så langt i kvalifiseringen.

- To av seierne har kommet borte. Vi har kun gitt bort to sjanser (i de to bortekampene), og vi vet at vi har spisser som kommer tilbake. Dette gir et veldig ungt lag veldig stor selvtillit.

Mats Møller Dæhli ble tatt av banen etter 57 minutter til fordel for Jone Samuelsen. Høgmo forsvarte avgjørelsen med at englandsproffen virket sliten.

- Vi byttet Dæhli fordi han ikke har spilt for Cardiff siden forrige landslagssamling. Han begynte å bli trøtt og ga bort rom defensivt. Vi ville ha innpå en mer toveisspiller, sa landslagssjefen. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere