*Nettavisen* Sport.

«Nei, nei, ikke Davy og Mini!»

Foto: (TV 2)

TV 2 er klare for Premier League. Men er supporterne klare for TV 2?

17.02.10 14:57

«Nei, nei, ikke Davy Wathne, Nils Johan Semb, Ivar Hoff og Mini. Dette er sterk kost for en Premiere League-avhengig.»

Dette skriver fotballsupporter Thor Waldemar Wilhelmsen.

Han var ikke den eneste som kastet seg inn i debatten da Nettavisen NA24 i går presenterte nyheten om at TV 2 sannsynligvis overtar rettighetene til Premier League fra neste sesong (les debattinnleggene nederst i saken).

SI DIN MENING! Bli med i debatten nederst i denne saken.

Nettavisens lesere er - vurdert ut i fra kommentarene på artikkelen - mildt sagt skeptiske til TV 2 som Premier League-kanal. Hovedsakelig er det tre ting leserne er opptatt av:

HTML EMBED

Kommentatorene og studioshowet.


HTML EMBED

Prisen på betalkanalene.


HTML EMBED

Hva skjer på høsten og våren, når TV 2 skal satse på både Tippeligaen og Premier League - på likt?

Her ser du noen av kommentarene:

«Trist, kommer til å savne det seriøse og dyktige teamet i Canal+. Faglig sterke, men samtidig god stemning i studio. Endel flinke i TV 2 også, men føler de kun er ute etter dommerfeil og kontroverser i tippeligasendingene sine.»
Hans1

«Håper de har investert i skikkelige kommentatorer også, hvis ikke blir det trist. Litt som Fjøra på champions league *GRØSS*. Eggen til TV2! Vekk med Mathisen, F. Olsen, Tore André Flo, Mykland og andre 'ekspertkommentatorer'.
Cristiano

«Dette er en sorgens dag for alle som liker PL. Nå er det slutt på fokus om spillet på banen og kun fokus på domemrfeil, private affærer og alt som helst hører Se og Hør til. Akkurat slik vi er vant med fra Davy & Co.»
Bellybut

«Hvordan skal de løse floken når både norske og engelske kamper vises samtidig i august-november?»
Magnusmc

«...ja, for ikke å snakke om den viktige PL-innspurten, som går samtidig som Tippeliga-starten?»
Liverpool June Marie

«Ja da kan man bare si opp C+ og begynne å spare. PL neste sesong blir dyrt.»
Kristianjo

Men noen er også positive:

«Supert med Ivar Hoff. Det fortjener PL.»
Roar

«Endelig blir det fotball til hele folket i norsk og engelsk utgave. Nå er det bare å håpe at de tar resten fra Viasat. Canal+ har vært gode , men for grådige på pris til seerne.»
Bakkalao

Liker Alsaker
- Canal+ har et veldig bra konsept. De er mye bedre på engelsk fotball enn TV 2 er på norsk fotball.

Dette sier redaktør Bård Heggseth i Arsenals norske suporterklubb. Og legger til:

- Men TV 2s kommentator Øyvind Alsaker er i en klasse for seg!

Nettavisen har tatt en ringerunde til noen av de offisielle supporterklubbene for engelske lag i Norge.

Per Harald Larsen, daglig leder i den norske supporterklubben til Manchester United er optimistisk.

- Det som er viktig for oss er at det er til en overkommelig pris, og at det blir mest mulig livekamper og høy kvalitet på sendingene, mener Larsen.

- For oss som driver supporterklubben er det viktig at Premier League blir tilgjengelig for flest mulig brukere. Så langt jeg kan se, virker det positivt at TV 2 har fått rettighetene.

Larsen håper imidlertid at TV 2s Premier League-sendinger ikke blir like tabloide som tippeligasendingene.

- Jeg synes at Canal+ har vært dyktige til å lage sendingene, og til ha en saklig debatt i studio. TV 2 kan vel tidvis være litt mer tabloide, men la de få en sjanse nå da, sier Larsen.

- Ikke så tabloid, please
Også leder i Chelsea Supporters Norway, Even Strete, håper TV 2 ikke legger seg på en like tabloid linje på Premier League som i Tippeligaen.

- De sitter mye nærmere norsk fotball, så jeg tror ikke det blir godt stoff å prøve å for eksempel «ta» dommerne i Premier League. Vi får håpe TV 2 skjønner det, sier Strete.

Han har vært veldig fornøyd med det produktet Canal+ har levert de siste årene, og setter blant annet pris på at de inviterer supportere til studio for å debattere.

- Debattantene fra supporterklubbene er vel så flinke som såkalte eksperter, mener Strete, som også mener kommentatorene til Canal+ jevnt over er bedre enn TV 2 sine.

Trond Fuhre, Birmingham-supporter og leder i Supporterunionen for Britisk Fotball, er veldig fornøyd med det samarbeidet Canal+ har hatt med supporterne.

- Vi har vært i kontakt med sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV2. Han har lovet oss å ta kontakt, når og hvis rettighetene til slutt tilfaller TV2, sier han.

Også Fuhre har vært fornøyd med Canal+, men påpeker at det ikke nødvendigvis er negativt at andre overtar.

- TV 2 har for eksempel mye mer ressurser enn Canal+. Det er positivt. Samtidig vil det nok bli dyrere å se Premier League fra neste år.

- Kunne vært mye verre
Daglig leder Tore Hansen i Liverpools norske supporterklubb, påpeker at det er en klar fordel å samle sendingene/kampene hos én leverandør:

- TV 2 er trygt. Resultatet av forhandlingene kunne fått et mye verre utfall, med spredning på flere. Det ville gått ut over tilgjengeligheten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.