RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYTT TAP: Ronny Deilas Celtic tapte hjemme.
NYTT TAP: Ronny Deilas Celtic tapte hjemme. Foto: Imago/action Plus (All Over Press)

Nei, nei, nei, Deila!

Sist oppdatert:
Dette blir ikke populært.

CELTIC - HAMILTON ACADEMICAL 0-1:

Ronny Deila har nesten vært i hardt vær siden dag én som manager i den skotske klubben Celtic og søndag kom en ny nedtur for nordmannen.

I møtet med Hamilton Academical ble det nok et tap for klubben. Hamilton er nyopprykket i skotsk toppdivisjon denne sesongen, men har imponert stort.

Det betyr at Celtic har tapt to kamper og spilt to uavgjort på de første åtte matchene i den skotske toppdivisjonen. Det er uvant kost i Glasgow.

Til sammenligning tapte klubben kun én kamp sist sesong av totalt 38 i ligaspillet. Det ble også kun seks uavgjortkamper den sesongen.

- Jeg skjønner at fansen piper oss av banen. Vi er nødt til å vinne kamper og i dag gjorde vi ikke det. Vi burde ha vunnet, sier Deila ifølge Celtics nettside.

- Men jeg er ikke bekymret. Vi har 10-15 gode sjanser og burde ha vunnet. Vi er nødt til å sette ballen i nettet. Det er skuffende å tape hjemme. Vi ønsker ikke dette. Nå må vi snu det og slå tilbake, sier den norske treneren.

Overlistet Gordon
Gjestene Hamilton tok ledelsen rett etter pause.

Et innlegg inn i Celtics felt ble aldri klarert og Ali Crawford var på rett plass til rett tid. Hamilton-spilleren satte ballen forbi keeper Craig Gordon.

Gordon fikk mye skryt for sin innsats mot Dinamo Zagreb i Europa League tidligere denne uken, men på Celtic Park søndag, måtte han kapitulere.

Deila hadde for øvrig gitt nykommerne John Guidetti og Mubarak Wakaso sjansen fra start. Stefan Johansen startet også kampen for Celtic.

Det var Celtic som hadde de fleste sjansene i kampen og både Anthony Stokes og Jason Denayer hadde gode forsøk innledningsvis, uten å lykkes.

Etter 31 minutters spill ble John Guidetti lagt i bakken inne i boksen av Grant Gillespie, men dommeren var ikke overbevist om at det var straffe.

Like etter testet Stefan Johansen skuddfoten, men heller ikke nordmannen klarte å finne nettmaskene. Skuddet ble blokkert av Garcia Tena.

Hamilton topper
I andre omgang kom altså ledermålet til Hamilton.

Etter dette fortsatte Celtic å skape en del sjanser, men gjestene kjempet med nebb og klør og holdt de grønne og hvite unna nettmaskene.

Kris Commons, Denayer igjen og Wakaso hadde alle gode muligheter til å utligne. Celtic ropte også på straffe for hands ved et par anledninger.

Flere mål ble det imidlertid aldri på Celtic Park denne ettermiddagen.

Det betyr at nettopp Hamilton topper den skotske toppserien. Klubben står med 20 poeng etter at de ni første kampene er unnagjort.

Deilas Celtic ligger seks poeng bak, men har én kamp mindre spilt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere