RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei, nei, nei, nei - Jostein Flo avviser (nesten) alt

SKIFTER TRENER: Jostein Flo og Strømsgodset bytter ut David Nielsen med Bjørn Petter Ingebretsen.
SKIFTER TRENER: Jostein Flo og Strømsgodset bytter ut David Nielsen med Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Strømsgodsets sportssjef avviser teorier om David Nielsens avgang.

DRAMMEN (Nettavisen): Skilsmissen mellom David Nielsen og Strømsgodset virket tirsdag så lykkelig at det var vanskelig å se for seg at den faktisk hadde skjedd.

Bjørn Petter Ingebretsen svarte imidlertid bekreftende på at han overtar jobben som hovedtrener, så vi får nesten utgå fra at skilsmissen er ekte.

Det har vært misnøye med David Nielsen i spillergruppen, og det oppsto raskt rykter om at skilsmissen var et investorkrav da den ble bekreftet tirsdag kveld.

Ingen av delene stemmer, skal vi tro sportssjef Jostein Flo.

- Det dette går på, er litt det at David og klubben føler at han ikke har fått ut det potensialet som ligger i enkeltspillere og i laget. David er en fotballerfaren mann som vet hva slags mekanismer som skal til, og det var viktig for han og viktig for oss å se på det. Basert på dette ble det konkludert med at han slutter i jobben, sier Flo til Nettavisen. 

Flo trekker fram manglende stabilitet denne sesongen som et problem, og påpeker at Strømsgodset har vist et høyt toppnivå og et lavt bunnivå.

- Det var ikke alle spillere som var like dedikerte til prosjektet hans? 

- Det har vært viktig for David å ha hundre prosent tillit i hele organisasjonen for å ta tak i de tingene og forbedre dem, og når han ikke har det ... og det har ikke med mistillit å gjøre ... men han er en erfaren fotballmann som vet hvor viktig det er for å forbedre laget.

- Var dette en misnøye som dere som erfarne fotballmenn så at det ikke var mulig å få snudd? Var det en del av bildet her?

- Nei. 

- Ikke i det hele tatt?

- Nei. Det er mer at David med sin fotballerfaring, og det vi har konkludert med i de diskusjonene vi har hatt, har formeninger om hva som virkelig skal til for at vi skal få stor framgang som enkeltspillere og lag.

- Og det var ting som han ikke kunne få ut selv?

- Tillit er noe du må ha, uansett. Dette var ingen mistillit, men han skjønner mekanismene og hva som skal til. 

KLAGER IKKE: David Nielsen så ingen grunn til å klage på at han byttes ut med Bjørn Petter Ingebretsen.


- Det ryktes at investorene har presset fram denne beslutningen. Ligger det noe i det?

- Nei.

- David Nielsen kom inn i trenerteamet mens Ronny Deila hadde hovedansvaret, for å ales opp som arvtageren. Forsvant Deila for tidlig til at dere fikk gjennomført den prosessen dere ønsket?

- Nei. Når du har vært her i ni år, har du vært lenge i en klubb. Dette er litt feil. Det er på grunn av at resultatene gikk litt nedover, noe som er vanlig i en klubb som har overprestert i forhold til ressursene. Ronny dro da vi var på en topp.

- Vi er stolte over å ha utviklet han. Vi utvikler nye enkelttrenere i forhold til de styrker og behov de har for å utvikle seg, ikke for å lage Deila-kopier, selv om vi hadde stor sans for ham og han presterte godt i klubben vår, sier Flo til Nettavisen. 

ORDKNAPP: Jostein Flo benekter ryktene om at investorene i Strømsgodset krevde et trenerskifte.


David Nielsen ble kritisert av spillerne for ikke å ha en offensiv plan. Strømsgodset ble også mer balltrillende enn under Deila. Om det var et skritt i gal eller riktig retning, kan man se på resultatene for å finne svar på. Drammenslaget vant bare 11 av 27 seriekamper under David Nielsen.

- Det er nyanser i forhold til spillestil. En trener får sette sitt håndtrykk på hvordan han ønsker å ha det, noe som er avklart med oss på forhånd, påpeker Flo.

- Ble det for stor forskjell i spillestilen? Var det en grunn til at resultatene gikk litt imot? 

- Nei. Det er å få ut potensialet i hver enkelt og i laget.

- Hvor involvert har spillergruppen vært i denne prosessen?

- Jeg ser ingen grunn til å gå i detaljer på det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere