RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å gi opp

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Drillo svært skuffet over spillerne.

SKOPJE (Nettavisen): Fire kamper. Null seirer. Tre poeng. Det er Norges fasit halvveis i VM-kvalifiseringen. Sjansene for å kvalifisere seg ser små ut.

Fryktelig små.

Førsteplassen er vi allerede sjanseløse på, og selv andreplassen ser vanskelig ut. Norge ligger tross alt sist i gruppa vår. Og skulle vi gjøre det usannsynlige – vinne tre, fire kamper på rad – så holder kanskje ikke det heller.

For det er absolutt en sjanse for at vi blir gruppespillets dårligste toer, og da får vi ikke sjansen i play off-kamper i november. Der får nemlig bare de åtte beste toerne sjansen.

- Vi er ikke ute
Men Drillo og spillerne nekter å gi opp før alt håp virkelig er ute.

- Vi er ikke ute. Vi skal til Nederland, og vi kan ta poeng der også. Jeg er ikke så sikker på at det blir vanskeligere å ta poeng der enn det var her, sier en som vanlig offensiv Drillo.

- Men hvor store sjanser har vi til å kvalifisere oss nå?

- Sjansene har vært relativt små hele veien de, og de er ikke større nå. Samtidig mener jeg at sjansene for å bli nummer to i gruppa, ikke er noe mindre. De er nesten større etter dette, sier Drillo.

Han har tydeligvis funnet en kalkulator ingen av oss andre har.

- Bør slå Makedonia
Kaptein Brede Hangeland, som fikk gult kort og må stå over mot Nederland, nekter også å godta at sjansen røk i Skopje lørdag.

- Jeg er skuffet over at vi ikke slår et lag som Makedonia, men andre får regne på dette her, sier han.

- Men føles det som om siste sjanse forsvant nå?

- Vi snakket på forhånd om at vi trengte tre poeng for å blåse liv i denne gruppa igjen, men jeg vet ikke hvordan det ser ut bare med ett, sier han.

- Blir vanskelig
John Carew, som hadde kampens eneste norske sjanse, er enig.

- Vi gir jo ikke opp før det er teoretisk umulig. Men det er klart, nå må vi til Nederland for å gjøre det vi skulle gjøre her i Makedonia. Det blir selvsagt vanskeligere der.

- Og det blir ikke akkurat lettere uten Brede i midtforsvaret, heller, sier han.

Slet voldsomt
Norge slet voldsomt den første halvtimen, og Makedonia skapte tre store sjanser i den perioden. Bare en god Jon Knudsen hindret hjemmeledelse.

Men så fikk det norske laget justert seg inn defensivt. Problemet var bare at det ikke hang sammen offensivt.

Norges eneste sjanse i kampen skapte John Carew helt på egen hånd etter 40 minutter da han rundlurte to makedonere, kom alene med keeper og så ut til å dytte ballen i hjørnet. En kjemperedning av Makedonias keeper ødela imidlertid for den norske kjempen.

I 2. omgang klarte så ingen av lagene å skape en eneste stor sjanse, og etterpå var Drillo svært kritisk til sine egne.

- Ganske skuffet
- Jeg er ganske skuffet over spillerne mine, ja, sier Drillo.

- Vi har jo hatt høyere kvalitet på en del treningsøkter enn vi hadde i denne kampen. Vi mistet helt aggressiviteten. Det var en kamp i sakte tempo, og det skuffer meg. Jeg kan faktisk ikke forstå at vi ikke klarte å prestere bedre, fortsetter han.

- Det henger egentlig ikke på greip, sier han.

- Og hvordan skal dette laget slå Nederland?

- Det er en ny kamp med nye muligheter. Vi forbereder oss på vanlig måte, og må tråkke til uten Brede, sier han.

Vurderer ny spiller
Drillo vurderer nå å hente inn ny spiller i troppen for å kompensere for at Hangeland er ute.

- Morten Fevang eller Jon Inge Høiland. Det er de alternativene vi har her. Så får vi diskutere om vi skal hente inn en ny hjemmefra, sier Drillo.

Vel vitende om at det eneste som trolig nå kan gi Norge VM-plass – er god, gammel Drillo-magi som på 90-tallet. Så spørs det om vi kan få en ny utrolig kamp mot Nederland onsdag, eller om VM-håpet svinner helt bort i Rotterdam.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere