RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BORTE: Den offensive midtbanespilleren Douglas Costa (til venstre) er blant spillerne som ikke har returnert til Ukraina med Sjakhtar Donetsk.
BORTE: Den offensive midtbanespilleren Douglas Costa (til venstre) er blant spillerne som ikke har returnert til Ukraina med Sjakhtar Donetsk. Foto: Alexander Khudoteply (Afp / NTB scanpix)

Nekter å reise hjem fra treningsleir

Sist oppdatert:
Fotballstjerner fra Sjakhtar Donetsk er livredde for å fly tilbake til Ukraina.

Hele seks av spillerne til den ukrainske strorklubben Sjakhtar Donetsk har motsatt seg å reise tilbake fra lagets treningsleir i Frankrike, melder flere franske medier.

Klubben har hatt tilhold i Frankrike som en del av forberedelsene til supercupmøtet med erkerivalen Dynamo Kiev om to dager.

Fem spillere fra Sør-Amerika ble igjen da resten av laget gikk på flyet hjem til Ukraina natt til søndag.

Brasilianerne Dentinho, Douglas Costa, Fred og Alex Teixeira, er sammen med argentineren Facundo Ferreyra og en ikke navngitt sjettemann, blitt værende på fransk jord.

Disse seks skal nå være sporløst borte.

Brasil-stjerne i troppen
Uroen mellom tilhengerne av den ukrainske regjeringen og prorussiske separatister har preget Ukraina siden i vinter.

Nylig toppet den svært anspente situasjonen seg med at et passasjerfly fra Malaysia Airlines, med 298 personer om bord, ble skutt ned med luftvernskyts over den østre delen av landet.

Også Brasils VM-profil Bernard er blant de mange søramerikanske spillerne på lønningslista til klubben. Det er ikke kommet indikasjoner på at Bernard er blant spillerne som har rømt fra resten av Sjakhtar-troppen.

Hele tolv brasilianere har kontrakt med klubben, mens Facundo Ferreyra er den 13. fra kontinentet som nettopp har vært vertskap for fotball-VM.

Fem ligatitler på rad
Sjakhtar Donetsk har vokst helt inn blant de største klubbene i Fotball-Europa etter å ha detronisert Dynamo Kiev fra den ubestridte toppen i ukrainsk fotball for første gang tilbake i 2002.

Siden da har laget fra den urolige russiskdominerte regionen rundt Donetsk i Øst-Ukraina vunnet ligaen ytterligere åtte ganger, heriblant de fem siste sesongene.

I 2009 vant Sjakhtar desssuten UEFA-cupen, det siste året før den nest gjeveste europacupen ble gjort om til Europa League.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere