RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Nekter å skylde på spillerne

Sist oppdatert:
Steve McClaren tar hele ansvaret for at England mistet EM-billetten.

På en pressekonferanse i London torsdag ettermiddag snakket Englands sparkede manager Steve McClaren ut om tiden som landslagssjef.

- Først av alt vil jeg si at dette er min tristeste dag i trenerkarrieren. For 18 måneder siden opplevde jeg min stolteste dag - da jeg ble ansatt som engelsk landslagssjef, sier McClaren.

- Veldig, veldig trist
Og fortsetter:

- Å forlate denne jobben er veldig, veldig trist. Men jeg forstår avgjørelsen til FA. Det har vært en gedigen skuffelse for nasjonen, for fansen, og for spillerne.

- Når kom beskjeden om at du måtte gå, spurte en journalist.

- Jeg fikk først den endelige avgjørelsen etter FAs styremøte torsdag formiddag, svarer McClaren.

Skal tilbake som manager
Han vil ikke spekulere i hvem som blir erstatteren som engelsk landslagssjef. José Mourinho og Guus Hiddink nevnes som de heteste kandidatene.

- Hva som skjer i fremtiden med England tenker jeg ikke på nå. Akkurat nå vil jeg bare komme over skuffelsen, sier McClaren, som bestemt slår fast at han ikke er ferdig som manager på toppnivå.

- Jeg kommer ikke til å ligge på stranden og hvile fremover, for å si det sånn. Jeg tror at etter 18 måneder som engelsk landslagsjef er jeg blitt en bedre trener. Jeg ser frem til nye utfordringer, sier den sparkede treneren.

Men McClaren tar det hele og fulle ansvaret for at EM-billetten glapp.

- Jeg vil ikke komme med noen unnskyldninger, som skader på sentrale spillere eller uflaks. Vi spilte 12 kamper og var ikke gode nok. Vi mislykkes med å kvalifisere oss, gjentar McClaren.

Nekter å gi spillerne skylden
- Bør spillerne ta sin del av skylden?

- Nei, jeg vil ikke skylde på spillerne. De ville virkelig oppnå noe med England. Men det er klart, alle må ta litt ansvar, men til syvende og sist er det jeg som sitter igjen med hovedansvaret, svarer en klokkeklar McClaren.

Som nå må ut på jobbjakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere