RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for å ha kalt Mikel «ape»

Foto: Afp/Scanpix
Mark Clattenburg er sjokkert og sint.

Premier League-dommer Mark Clattenburg kommer formelt til å benekte anklagene som er blitt rettet mot ham etter kampen mellom Chelsea og Manchester United søndag.

Ifølge Chelsea-spillerne skal dommeren ha kalt John Obi Mikel for «ape» og Mata for «en spansk f****» underveis i kampen som United vant 3-2.

The Guardian skriver at Clattenburg er sjokkert og sint etter at påstandene dukket opp i etterkant av kampen, hvor Chelsea fikk to mann utvist.

Til tross for at dommeren nekter, vurderer Chelsea fremdeles å opprette en sak som vil bli meldt inn til fotballforbundet.

Så fort Chelseas sekretær, David Barnard, har fått forklaringene fra alle spillerne som var involvert i de kontroversielle episodene søndag, vil klubben bestemme om det skal opprettes sak.

FA skal foreløpig ikke ha snakket med verken dommeren eller United-spillere som eventuelt kan ha vært vitner til episoden.

Oriol Romeu, som satt på benken hele kampen, har skapt ytterligere usikkerhet rundt saken da han uttalte følgende til en spansk radiokanal denne uken.

- Verken Juan (Mata) eller Fernando (Torres) fortalte meg hva de hørte, fordi etter hva jeg har skjønt, har de ikke hørt noen ting. Det var en annen spiller som hørte det - det er det de har fortalt meg.

Rio Ferdinand har ofte vært på banen med sine meninger om rasisme i engelsk fotball etter at hans bror Anton Ferdinand, ble utsatt for rasistiske bemerkninger av Chelsea-kaptein John Terry. Tirsdag skrev United-spilleren følgende på Twitter:

- Det skal bli interessant å se hvordan denne rasistiske- eller fornærmende ytringen vil bli behandlet og hva som skjer videre. Sporten vår en under mikroskopet som aldri før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere