*Nettavisen* Sport.

Nekter for at Enga sliter bakover

Foto: Rune Stolt Bertinussen/Scanpix

Men Lars Hirschfeld måtte plukke ballen ut av nettet tre ganger mot Tromsø.

12.05.12 20:11

TROMSØ - VÅLERENGA 3-1:

Lars Hirschelf gjorde en meget god kamp for Vålerenga, men Tromsø spilte fantastisk offensiv fotball, og Hirschfeld måtte plukke ballen ut av nettet tre ganger da Vålerenga gjestet Alfheim lørdag. Keeperen mener likevel ikke at den bakerste rekke til Enga sliter.

- Nei, vi sliter ikke i forsvar, men Tromsø spilte bra, sa Hirschfeld, som er blant keeperne i Tippeligaen som har sett flest baller suse forbi denne sesongen, til MAX etter kampen

Tromsø best på hjemmebane
Tromsø gikk inn i kampen med kun ett poeng på sine tre siste kamper, mens Vålerenga har vært inne i en god periode med to strake seiere i Tippeligaen.

Det var likevel Tromsø som spilte med mest selvtillitt på eget gress.

De stripete sørget for at det meste av spillet på Alfheim foregikk på Vålerengas banehalvdel, og det var fult fortjent at nordlendingene gikk opp i ledelsen etter 29 minuter. På et innlegg fra Steffen Nystrøm traff Zdenek Ondrasek perfekt på hel volley og dundret inn 1-0. To minutter senere doblet Magnus Andersen til 2-0, etter at Dawda Leigh dummet seg ut like utenfor egen 16-meter, og slo en pasning som Andersen enkelt kunne plukke opp og plassere bak Hirschfeld.

Andersen scoret sitt andre for kvelden på en pasning fra Thomas Drage, og spikret seieren med 3-0-scoringen.

Tromsø passerte Enga
Fem minutter før ordinær tid ble Mohammed Fellah byttet inn for Vålerenga, og 22-åringen trøstet de tilreisende Enga-supporterne med et nydelig mål.

Alle tre poengene ble imidlertid igjen i Tromsø og vertene har nå passert Vålerenga på tabellen. De stripete ligger som nummer tre med 15 poeng, mens de blåkledte fra Oslo ligger to poeng bak på femteplassen.

- Vi var bedre enn dem idag. Man kommer ikke hit og har flaks, sa Tromsøs Miika Koppinen etter kampen.

På fotballens store dag, 16. mai, reiser Tromsø til Drammen der de møter tabellener Strømsgodset, mens Vålerenga får besøk av tabelljumbo Stabæk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.