RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nervepirrende aften på Marienlyst

Bjørn Petter Ingebretsen og Strømsgodset er videre i Europa League-kvalifiseringen på bortemålsregelen etter å ha spilt 2-2 sammenlagt mot tsjekkiske Mladá Boleslav.
Bjørn Petter Ingebretsen og Strømsgodset er videre i Europa League-kvalifiseringen på bortemålsregelen etter å ha spilt 2-2 sammenlagt mot tsjekkiske Mladá Boleslav. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Strømsgodset kunne juble til tross for tap.

GODSET - MLADA BOLESLAV 0-1 (2-2):

Strømsgodset tapte torsdagens Europa League-kamp i et nervepirrende drama hjemme mot tsjekkiske Mlada Boleslav 1-0, men gikk likevel videre på bortemålsregelen.

Laget fra Drammen hadde nemlig sikret seg en 2-1-seier borte i Tsjekkia, noe som gjør at det er Strømsgodset som går videre til den tredje kvalifiseringsrunden etter at lagene spilte 2-2 sammenlagt.

Nå venter kroatiske Hajduk Split i neste kvalikkamp.

Gjestene tok ledelsen
Godset hadde skaffet seg et godt utgangspunkt før den andre kampen mot Mlada Boleslav etter at de vant 2-1 borte i Tsjekkia. Men det skulle bli tøffere for de blåkledde på Marienlyst torsdag kveld.

Etter en nokså jevn start på kampen, tok gjestene mer over utover i omgangen, og da halvtimen var spilt satte Ales Cermak inn 1-0 for bortelaget.

Tsjekkerne var også best etter scoringen, men til tross for at de styrte kampen, klarte de ikke komme til noen flere store målsjanser før pause.

Godset våknet
Hjemmelaget imponerte på ingen måte før hvilen, men hevet seg flere hakk i andreomgang.

Etter 51 minutter var Thomas Sørum nær med å utligne for Godset da han forsøkte å heade et innlegg fra Lars Cristopher Vilsvik på mål, men dessverre for hjemmefansen, gikk avslutningen rett på keeper.

Fem minutter senere var det Gustav Wikheim som skapte problemer for gjestene da han tok med seg ballen forbi Mlada Boleslav-back Jan Kysela, før han la ballen inn i feltet. Denne gangen var det imidlertid ingen Godset-spilleren der til å avslutte.

Jublet for avansement
Også gjestene var ved et par anledninger farlig frempå, en det var hjemmelaget som var best etter hvilen.

Strømsgodset fortsatte å styre kampen mot slutten av kampen, og selv om de ikke klarte å finne veien til mål, kunne de juble for avansement da dommeren blåste av kampen.

Med 2-2 sammenlagt, er nemlig Strømsgodset videre på bortemålsregelen ettersom de scoret to ganger i Tsjekkia forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere