*Nettavisen* Sport.

Neste sesong skal disse gutta herje

Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Åge Hariede vil komme seg gjennom sesongen så fort som mulig.

17.07.11 23:51

VIKING - AALESUND 1-0:

STAVANGER (Nettavisen): Det var en kjedelig første omgang, der Aalesund var best, som de 8898 betalende tilskuerne på Viking Stadion var vitne til søndag kveld.

- Vi hadde altfor mange balltap i første omgang. Spillerne virket nesten litt som de fortsatt var ferielystne, forteller Hareide etter kampen.

I andre omgang kom begge lag etter hvert til flere og flere sjanser.

- I andre omgang ble vi mer aggressive og fikk mer trøkk offensivt, da kom vi etter hvert mer og mer ut av feriedvalen, fortsetter den tidligere landslagstreneren.

8898 betalende tilskuere, er for øvrig et historisk lavt tilskuerantall for Viking etter at klubben flyttet til Jåttåvågen og Viking stadion i 2004.

Ser mot neste sesong
Nok en gang brukte Viking flere juniorspillere, to fra start (Yann Erik de Lanlay og Valon Berisha), samt at Veton Berisha kom inn etter pause.

Hareide fortalte at Christian Landu Landu også ville ha spilt søndagens kamp, hvis han ikke hadde blitt skadet på fredagens Viking trening.

- Vi holder på å bygge et lag. Det er derfor ikke sikkert at vi kan sette et lag med en gang, det tar tid, sier han.

- Vi må finne de spillerne som vil og de som har stort utviklingspotensial og så må vi bygge et lag, forklarer Viking-sjefen.

Selv om Viking klatret opp på trygg grunn igjen etter søndagens kamp, har ikke Hareide altfor store forventninger til fortsettelsen i Tippeligaen.

- Jeg håper bare vi kommer oss igjennom denne sesongen på en fornuftig måte, så skal vi ha et spennende lag på gang til neste sesong, sier 57-åringen.

Det gror også godt bak Viking juniorer. Denne uken vant nemlig Vikings juniorlag JET-turneringen på Hamar, etter en 1-0 seier mot Strømsgodsets juniorlag.

- Det var kjekt å høre at de vant turneringen, det fristet faktisk å spille der selv når jeg hørte at de vant, forteller matchvinner Veton Berisha etter kampen.

- Må prestere bedre
Viking har nå på de siste seks seriekampene kun tapt én gang.

- Vi har definitivt snudd trenden, i hvert fall i forhold til starten av sesongen, sier Hareide.

Vikings 1-0-seier var utvilsomt viktig, men Hareide advarer spillerne mot å bruke altfor mye energi på dvele over resultatet.

- Vi må leve i nuet og suge på karamellen i ti sekunder, men så må vi vende blikket mot Brann, forteller Viking-treneren

Vikings neste kamp er altså mot Brann i Bergen, søndag 24. juli.

- Mot Brann må vi enkelt og greit klare å prestere bedre. Vi må være helt på tå hev, avslutter Hareide.

HTML EMBED

Annonsebilag