RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten katastrofestart for Solbakken

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Innrømmer at laget har store utfordringer.

WOLVERHAMPTON - ALDERSHOT 1-1 (7-6 e.s.):

Ståle Solbakken ledet sin nye klubb for første gang i en offisiell kamp på lørdag, da Aldershot var motstander i første runde av Ligacupen.

Men nordmannen skulle nok ønske at han fikk en bedre start på Wolves-karrieren.

Aldershot spiller på nivå fire i England, og det var ventet en grei seier for Wolverhampton, som rykket ned fra Premier League forrige sesong.

Det ble det imidlertid ikke, og Wolverhampton måtte ut i ekstraomganger mot miniputten. Kampen gikk helt til straffer, og der var det Wolves som stakk av med seieren.

Dermed unngikk Solbakken en katastrofestart på Wolverhampton-karrieren, men nordmannen skulle nok ønske laget hans fikk det lettere i den første kampen.

- Det er en mentalt tøff situasjon
Ståle Solbakken la ikke skjul på at det er knyttet mange utfordringer til å lede et Wolverhampton-lag som i fjor rykket ned fra Premier League.

- Det ville ha vært dumt å sitte her å si at alt er bra. Alt er ikke bra, forteller Grue-mannen til Wolves' offisielle hjemmeside.

I tillegg til den mentale påkjenningen av å spille på et dårligere nivå enn året før, må Solbakken også kjempe for å beholde sine beste spillere.

- Det er min jobb å overbevise alle i troppen om at vi kan kjempe i toppen i kanskje den tøffeste Championship-versjonen noen gang.

En av Wolves' antatt beste spillere er Matthew Jarvis. Helt siden nedrykket har det blitt spekulert i om vingen forlater Solbakkens nye klubb.

I går var han ikke på banen, til tross for at Solbakken har avslått tidligere bud på spilleren

- Matt ble syk, og det passet seg veldig dårlig med alle disse spekulasjonene rundt hans framtid i klubben, forklarer den tidligere F.C. København-treneren.

Tok ledelsen
Førsteomgangen ble målløs. Wolverhampton var det beste laget, og kom til noen muligheter, men det var ikke noe fyrverkeri av en omgang på Molineux.

Wolverhampton tok deretter oppskriftsmessig ledelsen i det 52. minutt da Sylvain Ebanks-Blake scoret fra kort.

Det tok imidlertid bare åtte minutter før Aldershot utlignet. Josh Payne slo en corner fra venstre, og Michael Rankine headet ballen i mål.

Etter dette tok Wolverhampton igjen over initiativet i kampen, men Aldershot hadde også sine perioder der de presset hjemmelaget.

Mange straffemål
Det ble uansett ingen flere mål, og dermed måtte Solbakkens menn ut i ekstraomganger. Der var det sjanser til begge lag, selv om Wolverhampton var det beste laget.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Der fulgte lagene hverandre tett. Alle de fem opprinnelige straffeskytterne scoret, og avgjørelsen kom først da Jorden Roberts måtte score for at Aldershot ikke skulle tape.

Keeper Carl Ikeme reddet straffen, og dermed unngikk Wolverhampton en cupbombe.

Ståle Solbakken hadde nok uansett ønsket at han fikk en lettere start på Wolverhampton-karrieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere