RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Neuer-smultringen sprakk på uheldig vis

Sist oppdatert:
Sjekk hvem som ble den første til å score på keeperen siden august.

NAPOLI - BAYERN MÜNCHEN 1-1:

Bayern München-burvokter Manuel Neuer hadde før tirsdagens Champions League-match borte mot Napoli holdt nullen i 1108 strake minutter.

Sist gang landslagskeeperen så ballen bak seg var i seriepremieren i Bundesligaen, da det tyske storlaget tapte 1-0 mot Borussia Mönchengladbach.

Det var Igor De Carmago som var den siste til å overliste 25-åringen og målet kom etter 62 minutter. Bayern har en målforskjell på 25-1 etter ni ligakamper.

Heller ikke i Champions League har Neuer måttet kapitulere. I løpet av to kamper i gruppe A hadde tyskerne scoret fire ganger, mens smultringen var intakt.

Sjekk alle resultatene fra Champions League her!

Langt unna rekord
Det har likevel vært et stykke opp til rekorden for Bayern-keeperen. Belgiske Dany Verlinden holdt Club Brugge-buret rent i 1390 minutter i 1990. Det er europeisk rekord.

Den eneste som har kommet i nærheten til å true belgierens rekord, er tidligere Manchester United-keeper Edwin van der Sar. Han sto 1311 minutter uten baklengs i 2008/2009.

Den offisielle verdensrekorden er imidlertid enda mer utilnærmelig. I 1977 og 1978 holdt den brasilianske burvokteren Matos Filho Mazaropi buret rent i utrolige 1816 minutter.

Noen ny rekord skulle det uansett ikke bli på Neuer. 39 minutter inn i oppgjøret mot italienerne sprakk nullen, da Bayerns Holger Badstuber satte ballen forbi sin egen keeper.

Dette betyr at Neuer endte på 1147 minutter uten baklengs. Han kan i det minste trøste seg med at De Carmago fortsatt er den siste motspilleren som overlistet ham.

Kroos scoret først
Før Badstuber var uheldig hadde imidlertid unggutten Toni Kroos sendt Bayern München i føringen. Den offensive spilleren ble assistert av tidligere Manchester City-spiller Jerome Boateng.

Dette ble også beholdningen i byen der Diego Maradona herjet på 1980-tallet og dermed måtte de to lagene ta til takke med ett poeng hver.

Dette betyr at Bayern München fortsatt topper gruppe A, med sju poeng fra tre kamper. Napoli følger på andre med fem poeng fra like mange kamper.

Manchester City vant 2-1 hjemme mot Villarreal tirsdag og tok dermed inn på de to lagene i tet. Sergio Agüero ble helten for de lyseblå på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere