*Nettavisen* Sport.

Neville: - Galskapens verden

Gary Neville er redd gamleklubben begår en feil som sparker David Moyes. Foto: Tony Marshall (Pa Photos)

Gary Neville er redd gamleklubben begår en feil som sparker David Moyes.

Allerede søndag kom de første ryktene, og mandag ble det bekreftet at David Moyes er ferdig som Manchester United-manager.

Det bekymrer tidligere United-kaptein Gary Neville. Han mener at utskjelte Moyes burde ha fått mer tid til å bygge sitt United-lag – og at klubben burde ha stilt seg bak sin manager.

Neville, som nå er fotballekspert i britiske Sky Sports, mener at en Moyes-avskjedigelse er et brudd med kulturen på Old Trafford.

– Når man gir en mann en seksårskontrakt, mener jeg helt ærlig at vedkommende fortjener sjansen og tid – og den profesjonelle respekten som følger med, sier Neville til lokalavisen Manchester Evening News.

– Fotballen er en galskapens verden. Gjennomsnittstreneren blir sparket hver 12. måned. Jeg har alltid følt at Manchester United bør være annerledes og stå fram som en klubb som står opp mot det som skjer ellers i bransjen, tilføyer han.

Intervjuet med den tidligere United-kapteinen ble gjort før United offisielt bekreftet at Moyes hadde fått sparken tirsdag. Neville håpet fortsatt at ryktene om Moyes-avgangen ville bli avkreftet.

– Jeg håper at klubben vil gå ut og avkrefte at dette er sant, sa han.

Samtidig innrømmet veteranen at United-spillernes opptreden i 2-0-tapet for Everton ikke var bra nok.

– Noen av prestasjonene denne sesongen har vært sjokkerende, langt under det som er akseptabelt. Og det gjør ikke Moyes noen tjeneste, sier han. (ANB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag