RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Neville bortvist på Anfield

Sist oppdatert:
Selv som ubenyttet reserve tok Gary Neville overskriftene.

Som selvutnevnt «anti-scouser» er Gary Neville en omstridt mann på Anfield.

I skarp konkurranse med Michael Owen og Wayne Rooney, var det nok United-kapteinen som måtte tåle mest tyn under søndagens 0-2-tap mot Liverpool.

- Jeg har aldri sagt at jeg ikke respekterer Liverpool, fortalte Neville i et intervju før hatoppgjøret.

Det var ikke nok til å blidgjøre den harde kjernen blant Liverpool-supporterne.

Bortvist på Anfield
For da 34-åringen varmet opp langs sidelinja fikk han så ørene flagret. Neville gjorde seg spesielt upopulær blant Liverpool-fansen i 2006, da han løp over en halv banehalvdel på Old Trafford for å feire 1-0-scoringen til Rio Ferdinand foran de tilreisende supporterne fra Merseyside.

Med det i bakhodet, i tillegg til det omtalte «Slaget på Stamford Bridge» i april 2008, da Patrice Evra endte i nevekamp mot banemannskapet til Chelsea - ble Neville og lagkamerat Johnny Evans stanset idet de ville jogge ned foran hjemmefansen etter kampslutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et bilde fra PA Photos viser at en politibetjent fra Merseyside Police måtte inn og mekle ettersom temperaturen mellom Neville og Liverpool-stewarden nærmet seg faretruende et kokepunkt.

Til slutt ble United-duoen bortvist fra området der hjemmesupporterne var i ferd med å forlate stadionet, og heller benytte seg av en mer folketom del av Anfield.

- Spesiell atmosfære
Muligens noe i overkant, men også manager Sir Alex Ferguson bet seg merke i den hatske stemningen i Liverpool under oppgjøret.

- Det var en veldig spesiell atmosfære rundt kampen. Det påvirket spillerne våre, og det påvirket dommeren. Det var så mange kontroversiell episoder at vi har grunn til å føle oss krenket, lød kraftsalven fra den frittalende skotten.

Neville er også den første til å innrømme at oppgjørene mot Liverpool er noe helt spesielt:

- Jeg er en United-supporter og rivaliseringen er veldokumentert. Liverpool har vært det største oppgjøret lenge, i hvert fall de siste 30 årene. Rivaliseringen er større enn den vi opplever med Manchester City, sier Neville.

Det fikk han føle på kroppen denne gangen også, på tross av at han ikke spilte et sekund av oppgjøret mot Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere