*Nettavisen* Sport.

Nevilles utfordring til Rooney

Foto: Pa Photos/Scanpix

Gary Neville mener den tidligere lagkameraten kan forlenge karrieren.

16.10.12 14:14

Det er nå gått ti år siden Wayne Rooney introduserte seg selv for fotballverden med et fantastisk mål for Everton mot Arsenal 16 år gammel.

Det engelske fotballfenomenet har nå spilt 77 landskamper og er nærmest som en veteran å regne til tross for at han bare er 26 år.

- Lær av Scholes og Giggs
Tidligere klubb- og landslagskompis Gary Neville utfordrer nå Rooney til å holde det gående til langt ut i 30-årene slik Ryan Giggs og Paul Scholes har gjort.

- Når man er 26, må man alltid tenke at det kommer mer. Du kan ikke tenke at de beste årene er bak deg i den alderen. Han må utfordre seg selv. Han har fantastiske eksempler på spillere som har fortsatt å gjøre det i Ryan Giggs og Paul Scholes, sier Neville til Sky Sports.

Han mener Rooney har mye å lære av sine eldre og mer rutinerte lagkamerater.

- Giggs har gått fra å være en drivende, bred kantspiller til å bli en som kan spille både indreløper og sentral midtbane. Scholes var en målfarlig midtbanespiller offensiv midtbanespiller da han begynte å spille her som 16-åring. Nå er han en sittende midtbanespiller som kontrollerer kampene.

- Rooney er fortsatt angrepsspiller, men han vil utvikle seg de neste ti årene og bli en som blir vurdert på samme måte som de to spillerne.

- Virker sulten
Den tidligere United-backen mener Rooney er på god vei i riktig retning og liker det han har sett av angrepsspilleren etter at han kom tilbake fra skade.

- Etter at han kom tilbake fra skade, har jeg sett en fit og sulten Rooney. Det ser ut som han er klar for den neste utfordringen i karrieren sin: Å beholde plassen sin i United, sier Neville.

Tirsdagens kamp mellom Polen og England kan du følge på nalive.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.